MÖP: Türk devletinin yaptığı soykırım

MÖP, Türk devletinin Til Temir'deki işgalci saldırılarına sert tepki göstererek, direnişi selamladı ve dünya kamuoyuna seslendi.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Asuri/Süryani/Keldani halkının Mezopotamya coğrafyasında tarihsel yerleşim yerlerinden biri olan, 1933 Smele Katliamı'ndan göç edip bu alana yarleşmiş insanların merkezi haline gelmiş Til Temir alanına Türk devlet işgal saldırısını kınıyor, lanetliyoruz" denildi.

'SOYKIRIM DEĞİL DE NE?'

MÖP, Türk işgalci saldırılarına karşı direnenleri selamlarken, şehit düşenleri de andı.
Açıklamada, "Eğer Türk işgalci devleti her gün Til Temir ve diğer yerlere bombardıman yapıyorsa, IŞİD, ÖSO ve El Nusra kesimleriyle saldırıp insanları katlediyorsa, onları tarihsel yurtlarından ediyorsa, bu soykırım değil de nedir" ifadeleri yer aldı.

ÇAĞRILAR

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Türk devleti, Ermeni ve Süryani halklarına karşı Kerboran/Dargeçit merkezinde ve Van şehrinde ahlakı aşan, 1915 Seyfo/Soykırımı'nı canlandıran bir yaklaşımda bulunmuş, orada yaşayan yurtsever Kürtlerin, belediyenin çabalarına rağmen, bu halklara ait mezarlıkların üzerine park, düğün salonu vb. inşa etmiştir. Bu zihniyete karşı her yerde direnmek lazım.
Asuri/Süryani/Keldani ve Ermeni uluslarına, patriklik merkezlerine, kilise kurumlarına çağrımız; Türk devletinin soykırımını, işgalciliğini dünyaya duyurmaları ve gerekli tepkileri vermeleridir. Dünya kamuoyundan, Türk faşist devletine daha fazla tepki vermesini, dünya devletlerini yaptırımlar konusunda etkilemesini bekliyoruz."