Mannheim, Limassol, Viyana, Graz ve Stuttgart'ta işgalci Türk devleti protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya'nın Mannheim, Stuttgart ile Avusturya'nın Graz ile başkenti Viyana ve Kıbrıs’ın Limassol kentinde, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları protesto edildi.

Almanya'nın Mannheim şehrinde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları protesto etti. DKTM ve ADGB’nin çağrısıyla Waserturm’da bir araya gelen Kürdistanlılar, düzenledikleri yürüyüşle Türk devletini kınadı. Saygı duruşuyla başlayan eylem, Paradaplatz’a kadar sloganlarla devam etti. 

Burada DKTM adına yapılan konuşmada, Türk devleti karşısında direnen gerillaya sahip çıkma çağrısı yapıldı. Efrîn ve Rojava'ya dönük saldırılar da protesto edildi.

Eylem, Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız’ın konuşmasının ardından “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganlarıyla sona erdi. 

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları, ABD’nin üç Kürt siyasetçiye yönelik aldığı karar protesto edildi.

Saat 15.00’da Lautenschlagerstr’de başlayan yürüyüşte sürekli “Biji Serok Apo”, “Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan irademizdir” sloganları atıldı.

Efrîn’e ilişkin de açıklamaların yapıldığı eylemde KON-MED’in bildirisi okundu.

Eylemde sürekli, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Zap, Metina ve Avaşin” sloganları atıldı.

GRAZ 

Avusturya'nın Graz kentinde Hauptplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn işgalini ve Medya Savunma Alanları’na düzenlediği saldırıları protesto etti. Eylemde yapılan açıklamalarla Türk devletinin işgal saldırıları kınadı. Eylem "Türk ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Halkların uluslararası dayanışmasını yükselt" sloganlarıyla son buldu. 

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan yürüyüş Westbahnhof’dan başladı. Museumsquartier’e kadar yürüyen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG ve YPJ bayrakları taşıdı.

Almanca ve Kürtçe yapılan açıklamalarda Türk devletine bağlı çetelerin işgal ettiği Efrîn’de işlediği suçlar ve Medya Savunma Alanlarına yönelik işgalci Türk devleti saldırıları kınandı.

Sık sık “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Efrîne”, “Biji Serok Apo", "Biji berxwedana PKK" sloganları atıldı.

LIMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde Türk devletinin işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısıyla Limassol Moloz Park’ta bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin 23 Nisan günü Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırılarını protesto etti. 

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık, “İşgalci TC Kürdistan’dan defol”, “Kahrolsun faşizm”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylemde, Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. 

Lezgin Serhat, Türk devletinin işgal saldıklarına karşı Kürt halkı ve devrimci güçlerin yekvücut olması gerektiğini kaydetti. 

Uluslararası güçlerin işgal ve soykırım saldırılarına karşı tutumumu sessiz kalmalarına tepki gösteren Serhat, “Güneyli güçlerin bu soykırım ve işgale karşı sessiz kalarak adeta onay vermesi ihanetçi bir tutumdur. Bu tutumdan derhal vazgeçmeliler. Onurlu Kürt halkı bu ihanetçi çizgiye gereken cevabı verecektir” diye kaydetti. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.