Marsilya’da İmralı’ya kartpostal seferberliği

‘İmralı’ya 100 bin Kart” kampanyası için Marsilya’da bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bin kart gönderdi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen “İmralı’ya 100 bin Kart” kampanyası için bir araya geldi.  

Marsilya Demokratik Kürt Toplum meclisi tarafında organize edilen kart gönderme eylemine birçok Kürdistanlı katıldı.

Marsilya Kürt Halk Meclisi adına konuşan Enes Kanireş; “25 yıldır ağır tecrit altında tutulan Önderliğimiz hakkında 3 yıldır hiçbir haber de alamıyoruz. Biz de Kürt halkı olarak tüm dünyada da Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşması için bir hamle başlattık. Bugün de bin kartpostalı buradan Önderliğimize göndereceğiz. Kurdistanlılar bu kartlarda kendi duygularını dile getirdiler. Bugünden sonra da Önderliğin özgürlüğü için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Önderliğimiz Kürtlerin tanınması için büyük bir mücadele yürüttü; bize düşen de Önderliğimizi sahiplenmektir. Hamlenin başarıya ulaşması için tüm halkımızı seferber olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylem, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona ererken, eylemciler daha sonra postaneye giderek kartlarını gönderdi.