Marsilya’da açlık grevleri ile dayanışma yürüyüş ve mitingi

Fransa’nın Marsilya kentinde açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürdistanlılar, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik talebi ile başlayan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla kitlesel bir yürüyüş ve miting düzenledi.

Saat 14.00’da başlayan yürüyüşte Öcalan’a yönelik tecrit politikalarının kınandığı pankartlar ile Leyla Güven’in büyük posteri taşındı.

Taşınan dövizler ve dağıtılan bildirilerde de açlık grevlerinde gelinin ölüm sınırına dikkat çekilirken, CPT’ye görevlerini yerine getirme çağrısı da yapıldı.

“Biji berxwedana zindana”, “Bıji berxwedana Leyla Güven”, “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Her der berxwedan her der serhildan” sloganları atılan yürüyüş Avrupa Birliği Marsilya temsilciliği önünde ise bir mitinge dönüştü.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde Fransızca açıklama yapıldı. CDK-F Eş Başkanı Fevziye Erdemirci ve DTM adına Kemal Güler’in konuşması ardından eylem sloganlarla sona erdi.