Üç kentte Türk devletine öfke-YENİLENDİ

İşgalci Türk devletinin işgal saldırıları ve gerilla alanlarında kimyasal silah kullanması Fransa’nın Marsilya ile Almanya'nın Kiel ve Heilbronn kentlerinde protesto edildi.

Marsilya’da Türk devletinin kimyasal kullanımına karşı AP’ye "harekete geç" çağrısı yapılırken, Almanya’nın Kiel kentinde Eyalet Parlamentosu’na dosya sunuldu. Heilbronn'daki eylemciler, Türk devletinin işlediği savaş suçlarını gaz maskeleri ve kimyasala karşı korunaklı elbiseler giyerek teşhir etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin HPG gerillalarına ve Kürdistan coğrafyasına yönelik kimyasal gaz kullanımına karşı Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Avrupa Temsilciliği önünde eylem düzenlendi.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) “harekete geçmesini” isteyen eylemciler, "9 Ekim'de halkımız Marsilya’ya akmalı" çağrısında bulundu.
Saat 15.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra PKK, YPG, YPJ ve KCK flamaları taşıdı, sık sık “Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa” sloganı attı.

Gençler, Temsilciliğe dosya sundu, ardından 9 Ekim Cumartesi günü uluslar arası komployu kınama yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

KİEL

Yaklaşık 50 kişinin katılımıyla Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen eylemde de, Türk devletinin gerillalara karşı kimyasal silah kullandığı ve sivil yerleşim alanlarını sistematik bir şekilde bombaladığı belirtildi.
Eylemde “Stoppt den Türkischen Terror gegen Kurdistan” yazılı bir pankart açılırken, "Terörist Erdoğan", " türkische Arme raus aus Kurdistan" sloganları atıldı. Türkçe ve Almanca yapılan konuşmalarda faşist Türk devletinin Kürdistan üzerindeki kirli politikaları teşhir edildi.
Eylemciler, Türk devletini kimyasal saldırılarına ilişkin hazırlanan bir dosyayı Eyalet Parlamentosu’na sundu.

HEILBRONN

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, sömürgeci Türk devletinin HPG gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanmasına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Kilianzplatz‘ta bir araya gelen eylemciler, kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek için gaz maskeleri ve kimyasallara karşı kullanışlı giysiler giydi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Gulistan Ateş, kitleye hitaben bir konuşma yaptı. Ateş, "Faşişt Türk devleti Güney Kürdistan'da uluslararası kuralları dinlemeden büyük bir vahşet ile kimyasal silahlarla saldırı düzenliyor. Bu saldırılar sonucu  insanlar yaşamını yitiriyor. Atılan kimyasal silahlardan dolayı doğa tahrip ediliyor" dedi.

Avrupa’nın sessizliğini de eleştiren Ateş, “Kürdistan’da Türk devleti Kürtlere karşı kimyasal silahlarla soykırım uygulamaktadır. Kullandığı silahlar uluslar arası hukuka aykırı olmasına rağmen başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya sessiz kalıyor. Sessizliğiniz suça ortak olmaktır“ diye konuştu.

Eşbaşkan Gülistan Ateş'in sözleri "Şehîd namirin" ve “Bijî Serok Apo sloganlarıyla desteklendi.

Eylemciler şiddetli yağmura aldırmadan alandan geçenleri bilgilendirmek için bildiri dağıttı.

Eylem, 9 Ekim’de yapılacak uluslar arası komploya karşı protestolara katılım çağrısı ardından sonlandırıldı.