Marsilya’da barış heyetinin engellenmesi protesto edildi

Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen bir eylem ile KDP’nin barış heyetinin Güney Kürdistan’a girmesini engellemesine tepki gösterildi ve “KDP ihanet çizgisinden derhal dönmeli” denildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı bölgeye gitmek isteyen barış heyetinin KDP tarafından engellenmesine düzenlenen eylem ile tepki gösterildi.

Avrupa Birliği temsilciliği önünde düzenlenen eylemde ABD’nin PKK’nin öncü kadroları Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık’a ilişkin aldığı karar da protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarının taşındığı eylem boyunca bildiri dağıtılıp okundu. Fransızca ve Kürtçe “Katil Erdoğan”, “Kürdistan için siyasi çözüm”, “Diktatör Erdoğan”, “Bimre îxanet”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

Eylemde Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erhan Tarhan, önce KCK’nin açıklamasını okudu, daha sonra ise bir konuşma yaptı.

KDP’nin barış heyetinin Hewlêr’deki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde açıklama yapmasını engellemesini kınadı. Heyet üyelerinin Avrupa’ya tekrar gönderilmesinin de kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Tarhan, “Onurlu her Kürdün bu süreçte gerillayı sahiplenip, KDP ihanetine karşı alanlarda olması gerekiyor. Marsilya’daki Kürtler olarak bunu kabul etmiyoruz. KDP’nin Kürt düşmanlarıyla iş birliğini derhal bırakmalıdır” dedi.

Marsilya’da Cumartesi günü saat 14.00’de Canabiere Meydanı’nda düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.