Marsilya’da binler komployu protesto etti

Fransa’nın güneyinde düzenlenen üç günlük uzun yürüyüş ardından Marsilya’da binlerce kişinin katıldığı bir eylem ile uluslararası komplo protesto edildi.

Marsilya, Bordeaux, Toulouse, Montpellier ve Drauignan kentlerinden Kürdistanlıların katılımı Marsilya’ya düzenlenen uzun yürüyüş ardından bugün kitlesel bir yürüyüş ile uluslararası komplo protesto edildi.

Sabah saatlerinde St. Antiona’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın maskelerini taktı ve “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartı Abdullah Öcalan posteri taşıdı.

Konuşmaların yapıldığı yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtıldı, okundu, marşlar çalındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komployu yıldönümünde protesto eylemi Jouliette Meydanı’ndaki halk ile bir araya gelerek devam etti.

Jouliette Meydanı’nda halaylar çekildi ve Arin Mirkan Kandın Meclisi ise “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için imza topladı.

Halk saat 14.00’da ise Jouliette Meydanı’ndan Vieux Port Meydanı’na yürüyüşünü sürdürdü.

Halk, Jouliette’in en işlek yerinde beş dakikalık oturma eylemi de yaptı.

Yürüyüşçüler, Vieux Port Meydanına yaklaşırken TCŞ aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan pankartı asıp köprüde kitleyi selamladı. Vieux Port Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

“ÖNDERLİK KÜTÜPHANESİ” GÜNEY FRANSA TURUNA BAŞLAYACAK

Öte yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasına dikkat çekmek amacıyla Avrupa’nın birçok ülkesinde organize edilen “Önderlik Kütüphanesi”nin Güney Fransa ayağı ise yarın saat 10.00’da başlayacak.