Marsilya’da devrimci operasyonda şehit düşen gerillalar anıldı

Gerillaların işgalci Türk ordu güçlerine karşı gerçekleştirdiği devrimci operasyonda şehit düşen gerillalar Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

Marsilya’daki Demokratik Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Şehid Hüseyin Azad, Şehit Memyan Armanc, Şehit Helmet Şahin ve Şehid Welat Serhed anıldı. Anmada Hüseyin Azad, Welat Serhed ve Memyan Armanc’ın aileleri de hazır bulundu.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Adalet Serhat, PKK’nin en zor koşullarda direnerek tarih yazdığını ve şehitlerin büyük bedeller vererek Kürt halkının onurunu ve kimliğini savunduğunu dile getirerek “Şehitlerimizin mücadelesini daha da büyüterek mutlak zafer ile taçlandıracağız” dedi. 

Anmada Demokratik Toplum Merkezi adına konuşan Delil Zagros ise Maraş, Roboski katliamlarında şehit düşenleri anarak sözlerine başladı. “Şehit Hüseyin, Memyan, Welat, Helmet arkadaşlar şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve özlemle anıyor, anılarına cevap olacağımızın sözünü veriyoruz” diyen Zagros, “tüm halkımız şunu bilmeli ki bizler hareket ve halk olarak büyük bir soykırım kıskacından geçiyoruz. Faşist Türk devleti Askeri, siyasi tüm gücü ile halkımıza saldırıyor. Özellikle 2015' ten beri de bu savaş daha fazla yayılarak ve derinleşerek sürüyor. 

Soykırımcı faşist Türk devleti tüm gücüne rağmen Kürdistan'da büyük bir hezimet yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

Kürt halkının da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına gerçekleştirilen etkili eylemler ile yanıt verildiğini dile getiren Zagros “Halkımız şunu iyi bilmelidir ki gerilla Kürt halkının kazanımları için büyük kahramanlıklar ve büyük fedakarlıklar gösteriyor. Son gerçekleştirilen devrimci operasyon Partimiz PKK'nin yenilmezliğini dost düşman herkese kanıtlamıştır” dedi.

Anmada şehit Hüseyin Azad’ın ailesi adına konuşan Şirin Çiçekçi konuşmasına “Hüseyin’e söz verdim ağlamayacağım” diyerek şöyle devam etti. “Hüseyin Heval yurtsever bir aileden, köyden geliyor. Ben gücümün son noktasına kadar şehitlere bağlı kalacağım, Önderliğimiz özgürleşmeden şehitlerimize cevap olamayız. Onun için bizim direniş ve mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor. “

Anmada Nuri Yılmaz ise şehit Welat Serhed’ın ailesi adına konuşarak şunları söyledi:. “Welat Serhed, bu halkın şehididir, faşist Türk devleti ailenin cami de taziye vermesine izin vermedi, ailemiz evde taziye kurmak zorunda kaldı. Bu düşmanın Kürt halkına yaklaşımıdır, taziyelerimize bile izin vermiyorlar. Onların yolunda devam edeceğiz. Önder APO’nun ve Kürt halkın başı sağolsun.”

Anma “Şehid Namirin” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.