Marsilya’da konvoylu, halaylı, meşaleli Newroz kutlaması-YENİLENDİ

Fransa’nın Marsilya kentinde TCŞ öncülüğünde bir araya gelen gençler, konvoylu, halaylı, meşaleli Newroz kutlaması gerçekleştirdi.

Fransa‘nın Marsilya kentinde onlarca genç, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde alanlara aktı.

Saat 19.30‘da araba konvoylarıyla PKK ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıyıp caddelerde gösteri yapan gençler, “Bijî Serok APO“ ve “Newroz pîroz be“ sloganlarını haykırarak, Newroz’u kutladı.

Marsilya sokaklarında şarkılar ve halayla kutlamalarını sürdüren gençlerin eylemi, meşaleli bir yürüyüşle sürdürüldü. 

Gençler adına yapılan açıklamada, “ Önder APO‘ya uygulanan tecrit artık son bulmalıdır. Bu yılki Newroz, zafer yılı olacaktır. Önder APO‘nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl ve Newroz olacak. Biz Kürt gençleri ve enternasyonalist gençler olarak Önder Öcalan’a uygulanan tecride karşı büyük bir kin ve öfkenin sahibiyiz. Avrupa devletlerinin desteğiyle devam eden bu sistematik ve ağırlaştırılmış tecrit artık sona ermelidir. Bu sürece  Önder APO‘nun paradigması ile cevap olacağız."

Yaklaşık olarak iki saat boyunca sürdürülen eylem, "Gençlik APO‘nun fedaisidir" sloganı ile sonlandırıldı.

YASAĞA KARŞI İMZA

Marsilya’da ayrıca TCŞ’li gençler ve enternasyonalist gençler, PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için kent merkezinde saatlerce imza topladı.

Gençler öncülüğünde açılan stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları ve PKK’yi tanıtan kitaplar da sergilendi. Stant yaklaşık altı saat boyunca açık kaldı.