Marsilya’da Kürtler ve dostları 15 Şubat’ta alanlara çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümü dolayısıyla Marsilya’da Kurdistanlılar boykot kararı alıp işe, okula gitmedi; alanlara çıkıp Uluslararası Komplo’yu protesto etti.

Fransa’nın Marsilya kentinde Kurdistanlılar ve dostları, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Arin Mirkan Kadın Meclisi’nin çağrısıyla Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yıl dönümü dolayısıyla alanlara çıktı.

Canabierre meydanında bir araya gelen kitle Avrupa Parlamentosu Temsilciliği’ne kadar yürüdü, ardından miting gerçekleştirdi.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden, Uluslararası Komplo’yu kınayan Fransızca pankartlar ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıdı.

Yürüyüş boyunca bildiri okunup çok sayıda da dağıtıldı.

Kitle Avrupa Parlamentosu Marsilya Temsilciliği önüne vardığında CPT’yi protesto etmek için beş dakikalık oturma ve sessizlik eylemi yaptı.

Miting, Kurdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. DKTM adına konuşan Mehmet Çapkın, “Önder Apo sadece bizim kırmızı çizgimiz değil hayatımızın kendisi. Bizler Önder Apo özgür olana dek eylemleri sürdürüp çeşitli eylemsellikler yapacağız” dedi.

Eylem, sloganlarla sona erdi.