Marsilya, Kopenhag ve Helsinki’de uzun yürüyüşler

Fransa’nın Marsilya kentinde başlayan üç günlük uzun yürüyüş binlerin katıldığı bir eylemle son bulurken, Helsinki’de uzun yürüyüş ikinci gününde sürdü, Kopenhag’da ise iki günlük yürüyüş başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu, dünyanın bir çok yerinde uzun yürüyüşlerle protesto edilmeye devam ediyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde 13 Ocak günü başlatılan üç günlük uzun yürüyüş, sona erdi. Yürüyüşe Marsilya, Bordeaux, Montpellier, Toulouse, Dragunyan, Lyon'dan Kürtler katıldı. Martigues Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Marignan ve St. Antoin’dan sonra Marsilya kentindeki Vieux Port limanına ulaştı. Son gün St. Antoin’da başlayan yürüyüşe binlerce kişi daha dahil oldu. Vieux Port meydanında yapılan mitingde, komployu kınayan ve Öcalan’a özgürlük talep eden konuşmalar yapıldı.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 14 Şubat günü başlatılan uzun yürüyüş, ikinci gününde de sabahtan akşama kadar sürdü ve bir mitingle son buldu. Eyleme Kürtlerin yanısıra Finlandiyalı Kürt dostları da katıldı. Eylemde, Öcalan lehine sloganlar atıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ise aynı amaçla iki günlük bir yürüyüş başlatıldı. Yürüyüşe Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) ve Sevê Kadın Meclisi öncülük etti. Yürüyüşün ilk etabı Glostrup tren garı önünde başladı. Eylemciler, merkezi tren garına doğru yürüdü. Öcalan’a yönelik komplo ve tecridin insanlığa karşı suç olduğu tepkisinde bulunan eylemciler “Bijî Serok Apo” ve “Faşist, diktatör Erdoğan” sloganlarını attı. İlk gün yürüyüşü saat 15.00’te merkezi tren garında son buldu. Eylemciler 16 Şubat günü Herlev tren istasyonundan Kultorvet meydanına kadar yürüyecek ve bir mitingle eylemlerine son verecek.