Marsilya ve Stuttgart’ta tecrit protestosu

Marsilya ve Stuttgart’ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit protesto edildi, fiziki özgürlüğü talep edildi.

Fransa’nın Marsilya ve Almanya’nın Stuttgart kentlerinde eylem düzenleyen Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridi protesto etti.

MARSİLYA

“Tecride, Faşizme, İşgale Son - Bi Hev Re Serhildan” şiarı ile eylem kararı alan TCŞ aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Marsilya’nın Belle de Mai meydanında bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 20.00’da başlayan yürüyüşte Fransızca, “Önder Öcalan’a özgürlük – Bi Hev Re Serhildan” açıldı.

Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarını taşıdı.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atan eylemciler, Belle de Mai postanesinin önünde yürüyüşlerini bitirdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki sistematik ve ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü sağlamak üzere bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında bir sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Akşam saatlerinde yoğun olan bir trende “KCK” ve “Freedom For Öcalan” yazılı bayrak taşıyan gençler, Almanca bir bildiri okudular.

Trendeki insanların yoğun ilgisini çeken eylem “Es lebe Öcalan”, “Freiheit Für Öcalan – Frieden in Kurdistan” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.