Maxmur’a saldırı Zürih’te protesto edildi

Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik düzenlenen saldırı, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin, Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Maxmur (Şehit Rüstem) Mülteci Kampı’na yönelik sürdürdüğü katliam saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar İsviçre'nin Zürih kendinde bir eylem düzenledi.

"İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında Kürt Toplum Merkezinin acil eylem çağrısı ile düzenlenen eylem Kürdistanlılar ve Birleşik Mücadele Güçleri Bileşenleri ile İsviçreli demokrasi güçlerinin katılımıyla yapıldı.

Bahnhofplatz’da düzenlenen eylem, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı gerilla direnişini selamlayan sloganların atıldığı eylemde İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) Eşsözcüsü Ali Şimşek bir konuşma yaptı.

KDP'nin desteğini alarak BM denetimindeki Maxmur Mülteci Kampı ekseninde Güney Kürdistan'da sürdürülen saldırıların esasında Kürt halkına bir soykırım hedef alındığını söyleyen Şimşek “Bizler Kürt halkına soykırımı reva gören bu saldırıları ve demokrasisiyle övünen BM'nin, Avrupa devletlerinin kendi çıkarlarını esas alarak uyguladıkları suskunluk politikalarıyla Türk devletine destek sunmalarını kabul edemeyiz. Bu anlamıyla bizler bulunduğumuz her yeri direniş mevziisine çevirmekte yükümlüyüz” dedi.

KCDK-E'nin işgal ve katliam saldırına ilişkin bildirisinin de okunduğu eylem faşizme karşı "Dem dema Azadiye ye!” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sona erdi.