Maxmur'a yönelik abluka BM önünde protesto edildi

Cenevre'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için süren eylemde, Maxmur'a yönelik abluka protesto edildi.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde süren oturma eylemi 29'uncu ayına girdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için süren eylemde, bu hafta Irak ordusunun kuşatması protesto edildi.

Eylemde, Irak ordu güçlerinin  Maxmur’da bulunan BM denetimdeki Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı'nın etrafını demir tellerle kapatarak kuşatma girişimine karşı BM'ye kuşatmayı durdurma çağrısında bulunuldu.

Place des Nations'da bulunan BM Ofisi önünde açılan çadırın etrafında gün boyu Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı İngilizce ve Fransızca metin okundu.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenler şahsında saygı duruşunda bulunulan eylemde, Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi konuştu. Çelebi, Kürtlerin yaşadığı her yere saldırıların yoğunlaştığını söyleyerek, en son Maxmur'a yönelik kuşatma girişimini hatırlattı.

Çelebi, bunun tecrit ile bağlantısız düşünülemeyeceğine vurgu yaparak, "Önderlik Kürt halkının can suyudur ve bu can suyunu tecritle kesmek istiyorlar" dedi, Kürt halkından intikam alınmak istendiğini vurguladı. Kürt halkının her durumda ve her yerde Önderliğine sahip çıkacağını yineleyen Çelebi, bu amaçla düzenlenen eylem ve etkinliklerin önemine dikkati çekti.