Mayıs Ayı Şehitleri Hannover’de anıldı

Hannover’de Mayıs Ayı Şehitleri, "Mayıs ayı şehitleri dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır" şiarı ile anıldı.

Almanya’nın Hannover kentinde yüzlerce kişi Hauptbahnhof önünde bir araya gelerek Mayıs Ayı Şehitleri'ni andı.

"Mayıs ayı şehitleri dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır" şiarı ile gerçekleştirilen mitinge, Hannover Kürt Halk Meclisi , ATİK, ADHK ve Internationalistisches Arbeiter:innenjugendbündnis Hannover, Partizan, Ronahi Kadın Meclisi, Komün Dergisi, DKP, ADGB katıldı.

Saygı duruşu ve çeşitli dillerde yapılan açıklamaların ardından Hannover Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Xoşnav Ata söz aldı. Ata, "Mayıs ayındayız ve Kürt düşmanlığının son aşaması Zap direniş kalesinden döndü. Yanıldılar ve bir kez daha yenilenecekler "dedi.

ATİK adına konuşan temsilci ise, “Önderimiz Kaypakkaya’nın dediği gibi Türkiye devrimi ancak ezilen Kürt halkının özgürlüğüyle mümkündür. Mayıs ayı şehitlerini yaşamak ve yaşatmak bir onurdur. Biz de diyoruz ki onurunuza sahip çıkın."

İbrahim Kaypakkaya, Dörtler ve ardılları olan direnişçilerin döviz ve pankartları taşınırken sık sık "Şehitler onurumuzdur” ve "Şehîd namirin" sloganları atıldı. Aynı zamanda gerillayla özdeşleşen sarı renkli mekapları gösteren kitle, direnen gerillanın yanında olduğu mesajını verdi.