Mayıs ayı şehitleri St Gallen, Paris ve Marsilya'da anıldı

Kürdistan özgürlük mücadelesinde farklı yıllarda mayıs ayı içerisinde şehit düşenler İsviçre’nin St. Gallen kenti ile Fransa'nın Paris ve Marsilya kentlerinde anıldı.

St Gallen'de Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Düzenlenen toplantıda, mayıs ayı şehitleri başta olmak üzere özgürlük mücadelesinde şehit düşenler şahsında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şehit aile komisyonu adına yapılan açılış konuşmasıyla devam eden anmada şehitleri anlatan bir sinevizyon gösterimi izlendi.

Toplantıda konuşan bir TCŞ aktivisti devrim ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin mücadelesine bağlı kalacaklarını ve mücadeleyi yaşamın her alanına yayacaklarını belirtti.

Anma 'Şehid namirin' sloganlarıyla sonlandırıldı.

PARİS

Paris merkezdeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde de bir anma yapıldı. 

Mayıs ayı şehitleri ile birlikte 3 Mayıs’ta Hesekê’de görevi başındayken geçirdiği trafik kazası sonucunda şehit düşen Baran Çiçek (Ciwan Amed) de anıldı. 

Anmanın yapıldığı salonda Ciwan Amed için anma köşesi oluşturuldu. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Şehitler Komitesi adına Hayri Uludağ bir konuşma yaptı. Uludağ,  “Şehitlerimize olan bağlılığımızı ancak onların mücadelesini yükselterek sağlayabiliriz” dedi. 

Şehit Ciwan Amed’in ailesinin de katıldığı anmada konuşma yapan Yunus Çiçek, “Kardeşim partinin ne ilk şehididir nede son şehidi olacaktır. Ciwan Amed hepimizin şehididir, Kürdistan’ın şehididir.” dedi. 

CDK-F adına Murat Ceylan, Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Xanê Akdoğan ve Kürt sanatçı Hozan Şemdin de birer konuşma yaparak, şehitleri andı. 

Anma Mayıs ayı şehitlerinin hayat hikayeleri ile birlikte Ciwan Amed’i anlatan sinevizyon gösterimi ile son buldu.   

VILLIERS-LE-BEL

Aynı amaçla Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers-le-Bel banliyösünde de mayıs ayı şehitleri anıldı. 

 

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma Meclis Eşbaşkanı’nın açılış konuşması ile devam etti.

3 Mayıs’ta Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Bawer Deyndar kod adlı Umut Han’ın ailesinin de katıldığı anmada, aileye başsağlığı dilekleri iletildi.

Anma, Mayıs ayı şehitlerine ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Şehitler Komitesi ve DTM adına yapılan konuşmalarda gerilla direnişinin sahiplenilerek ancak şehitlere layık olunabileceği belirtildi. AKP/MHP faşist ittifakının Zap, Avaşin ve Metina’ya gömülebileceği de dile gelen konuşmalar ardından anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

Anmanın yapıldığı salona PKK’nin öncü kadrolarının da fotoğraflarının bulunduğu şehitler köşesi yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ flamaları, şehitlerin posterleri ile donatıldı.