Mazlum Tekdağ Bern'de anıldı

Bir gençlik önderi, demokratik siyaset öncüsü ve zindan direnişçisi olarak ulaştığı Kürdistan dağlarında, bir gerilla olarak arkasında dupduru bir hikaye bırakarak şehitler kervanına katılan Mazlum Tekdağ, şehadetinin 2’nci yılında Bern’de anıldı.

Türk savaş uçaklarının 1 Ekim 2019'da Medya Savunma Alanları’na düzenlediği saldırıda şehit düşen Mazlum Tekdağ (Mazlum Jiyanda) için şehadetinin 2´nci yılında anma etkinliği düzenlendi.İsviçre Kürt Toplumu (CDK-S), İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) tarafından Bern Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya, Tekdağ'ın ailesi, çalışma ve mücadele arkadaşları ile yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Mazlum Tekdağ şahsında özgürlük mücadelesinde şehit düşen mücadele ve çalışma arkadaşları Zeynep, Mukaddes, Senar, Şevket, Selçuk, Cezmi, Mehmet ile A. Rahim anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KOMAW temsilcisi Mehmet Göksungur'un sunumuyla başlayan anmada Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya bir konuşma yaptı. 

Sarıkaya, 'Mazlum Tekdağ şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenlere sözümüz, Önder Apo'nun ve Kürt gerillalarının direniş çizgisini esas alarak özgür Önderliği ve özgür Kürdistan'ı yaratmak olacaktır' diye konuştu.

Tekdağ'ın birlikte çalışma yürüttüğü mücadele arkadaşları Nejdet Atalay, Faysal Sarıyıldız, Ali Şimşek ve İsmail Kardaş da söz alarak, Tekdağ'ın mücadele yaşamını anlatan birer konuşma yaptı.

Tekdağ'ın kendi anlatımlarıyla mücadele yaşamından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden anma, 'Şehîd Namirin' sloganıyla sona erdi.