Melbourne Parlamentosu’nda Newroz kutlaması

Avustralya’nın Melbourne kentinde 20 Mart’tan bu yana Newroz’u kutlayan Kürdistanlılar ve dostları, bugün de Melbourne kentinde resepsiyon verdi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde 20 Mart’tan bu yana Newroz’u kutlayan  Kürdistanlılar ve dostları, bugün de İşçi Partisi’nden senatör olan Enver Erdoğan öncülüğünde ve Yeşiller Partisi’nden Tamilli Milletvekili Samantha Ratnam’ın desteğiyle Melbourne Parlamentosu’nda resepsiyon verdi.

Saat 18.00’de başlayan resepsiyonun ev sahipliğini yapan Senatör Enver Erdoğan, “Newroz, kuzey yarım kürede baharın gelişini ifade eder. Newroz’u başka halklar da kutluyor ancak Kürtler açısından barış ve özgürlüğün bayramıdır” dedi.

Ardından Ratnam, Kürt halkının Newroz’unu kutlayarak, “Ben Kürtleri anlıyorum; çünkü Tamiller de Sri Lanka devletine karşında özgürlük mücadelesi veriyor. Biz Enver Erdoğan’la Kürtlerin parlamentodaki sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kürt Kadın Meclisi’nden Öznur Akbaş söz aldı. Akbaş, “Tarihten bugüne Newroz hep mücadele günü olarak kutlanmıştır. Dehaq’tan Erdoğan’a kadar zalimler sadece isim değiştirmiştir ama Kürtler de diktatörlere karşı hep mücadele etmiştir” diye konuştu.

Etkinlik kız çocuklarının govend performansıyla sona erdi.