Mir Tehsin Beg, Rusya’da anıldı

Almanya’da hayatını kaybeden, Güney Kürdistan’ın Duhok bölgesinde toprağa verilen Êzidîlerin ruhani liderlerinden Mir Tahsin Beg, Rusya’da anıldı.

Geçen haftadan Almanya’nın Hannover kentinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Êzidîlerin ruhani liderlerinden Mîr Tehsîn Beg için Rusya’nın Çelyabinsk kentinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Çelyabinsk Êzidîler Derneği tarafından verilen yemeğe Êzidî toplumunun önde gelen isimleri katıldı. Êzidî Yüksek Manevi Konseyi’nin başkanlığını yapan Mîr Tehsîn Beg’in anıldığı törende konuşan Çelyabinsk Êzidîler Derneği Başkanı Sevdin Davayi, Mîr Tahsin’in manevi değerine değinerek şunları söyledi:

“Êzidîler çok önemli bir liderini kaybetti. Mîr Tahsin Êzidî inancını savunan ve gelişmesi için mücadele eden önemli bir insandı. Onun aramızdan ayrılması bizde büyük bir acı yarattı. Halkımız, özellikle Êzidîler bundan sonra kendi inancına daha çok sahip çıkarak Mîr Tahsin’in boşluğunu doldurabilirler. Bizler de Rusya’da yaşayan Êzidîler olarak öncelikle Mîr Tahsin’i ailesi başta olmak üzere tüm Êzidîlere başsağlığı diliyoruz”

Anma törenine katılan toplumun önde gelenleri de Mîr Tahsin’i anan konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Mîr Tahsin anısına yemekler dağıtıldı.