MLKP savaşçıları Ahmet Şoreş ve Fırat Neval Basel'de anıldı

İşgalci Türk devletinin 3 Ocak'ta Rojava'ya yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen MLKP komutanlarından Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval) İsviçre'nin Basel kentinde anıldı.

MLKP İsviçre taraftarları tarafından  Rojava'da Türk devletinin saldırısı sonucu katledilen MLKP komutanı Ahmet Şoreş ve  Fırat Neval için anma etkinliği düzenledi. 

Anmaya Fırat Neval'in aile ve yakınları ile çok sayıda Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurum katılım sağladı.

'Partimiz MLKP 3 Ocak günü Rojava’da çok değerli iki yoldaşını kaybetti acımız büyük öfkemiz büyük” denilen açılış konuşması sonrası anmaya katılanlar şehit düşen Şoreş ve Neval şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirdi. 

Ahmet Şoreş ve Fırat Neval  devrim mücadelesindeki yaşamları sinevizyon gösterimi ile aktarıldı. 

MLKP İsviçre Örgütü adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada “Türkiye ve Kürdistan devrimi, Rojava devrimi çok değerli iki savaşçısını, komutanını, önderini ve neferini kaybetti. Faşist şeflik rejimi Kürt Özgürlük hareketini PKK'yi ve Komünist haraketini MLKP yi ortadan kaldırmaya kilitlendi” denildi. 

Bu hain saldırı ile devrimi ve devrimci örgütleri etkisiz kılmanın amaçlandığı belirtilen konuşmada “saldırı devrimci kadroları yok etmeyi amaçlamaktadır” denildi. 

Son dönemde Rojava ve Mahmur'da devrimci kadroları hedef alan saldırıların arttığına dikkat çeken MLKP temsilcisi “Hitler zihniyetinin sürdürücüleri hitlerin söylemi ile tüm komünistleri yok etmeyi hedef almaktadır. Emperyalizm ile iş birliği içinde yürütülen bu pusular Zeki yoldaşın tespiti ile dünya halklarının ihtiyacı olan Rojava devrimine, örgütlülüğe ve emek mücadelesine yapılan bir saldırıdır” şeklinde konuşurken konuşmasını “Devrimciler ölür devrimler sürer” diyerek sonra erdirdi.

Konuşmanın ardından MLKP Merkez Komitesi imzalı “Komünist önder Zeki Gürbüz ve komutan Özgür Namoğlu yoldaşlar ölümsüzdür! Başlar yukarı yoldaşlar” başlıklı açıklama okundu.

Daha sonra babası ve yoldaşı Fırat Nevali anlatan bir konuşma yaptı. Oğlunun şehit düşmesinin ardından bir konuşma yapmanın zor olduğunu ancak devrimci bir görev ve and olarak bu konuşmayı yaptığını belirten Fırat Neval'in babası “ Özgür askeri alana gitmek istediği 2016 yılında bu seçeneği ile benim için de bana yeni bir nitelik kazandırmıştır” dedi. Bir yoldaşının oğlun askeri alana gitmek istiyor sen düşünüyorsun sorusuna “yüzlerce Kürt genci şehit düşerken ben oğlumu sakınmamalıydım. Özgür bir partiliydi bende partiliyim bu bir düzeydir ölümü göze alma, cezaevinde olmak, sokakta olmaktır bütün benliği ile devrime kendini adamaktır” şeklinde yanıt verdiğini belirten Fırat Neval'in babası 33 genç yoldaşımızı Suruç'ta kaybettikten sonra ancak mücadele ederek acılarımızı azaltabileceğimizi biliyorduk ve şimdi de bir çığlığa dönüşen Kürdistan özgürlük mücadelesine yanıt olan Özgür ve Zeki yoldaşın bu çığlığını büyüterek bu acıyı azaltabileceğini belirtti.

Onyedi yaşından beri profesyonel mücadele yürüttüğünü belirten Neval'in babası “ailemle bağım yok ama partili ailemle bağım çok güçlü sizlerde acılarımıza ortak olmak istiyorsanız devrimin zaferi için için birlikte savaşalım ve mücadeleyi büyütelim” şeklinde konuştu.

Komünist Gençlik Örgütü adına yapılan konuşmada ise “acımız büyük öfkemiz daha büyük düşman partimize saldırıyor çünkü Kürdistan’ın her savaş siperinde yoldaşlarımız kanla canla savaşıyor bu gün boşalan safları doldurma istediği genç yoldaşlarımızın beyninde büyüyor Ivana kuşağını yaratan örgütümüz de şimdi özgürlerin zekilerin kuşağını yaratacağız her birimiz sıradayız kavga bayrakları inmeyecek özgürlük namluları susmayacak" denildi.  

Konuşmaların sık sık sloganlarla kesildiği anma etkinliği İsviçreli Türkiyeli ve Kürdistanlı parti ve örgütlerin dayanışma ve destek mesajları ile sona erdi.  

Anmaya İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S),  Şehit Aileleri Kurumu (Komav), MKP Avrupa Komitesi, TKP-ML MK, Aufbau İsviçre, Devrimci Komünarlar Partisi, Birlik İSviçre, Devrimci Karargah, Dersim İnşaa Kongresi, Öncü Partizan katılarak destek ve dayanışma mesajları sunarken Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleride de anmada yerlerini aldı.