MLKP savaşçıları Berlin ve Paris'te anıldı

Rojava'da Türk devleti tarafından katledilen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Halil Okan Boyuneğmez) ve Ümit Tekin (Çirûsk Azad) Berlin ve Paris'te anıldı.

Rojava'da Türk devleti tarafından katledilen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Halil Okan Boyuneğmez) ve Ümit Tekin (Çirûsk Azad) için Almanya'nın başkenti Berlin ve Fransa'nın başkenti Paris'te anma etkinliği gerçekleştirildi. 

Anma, Rojava’da ölümsüzleşen Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin, Mersin’de polisevine fedai eylem gerçekleştirirken ölümsüzleşen PKK gerillaları Sara Goyî ve Rûken Zelal ile İran’da katledilen Jina Emini şahsında özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

MLKP adına yapılan konuşmada sömürgeci faşist Türk devletinin her alanda komünistlere, devrimcilere, Kürtlere saldırdığını, ancak mücadeleyi önleyemediğini vurgulayarak, Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin yoldaşların ideallerinin mutlaka gerçekleştirileceğini belirtti. Komünist savaşçılar Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin’in yaşam ve mücadelelerini anlatan temsilci, komünistlerin onlardan öğrenerek, onların kararlılığını kuşanarak, daha güçlü mücadelelere girişeceklerini, MLKP’nin bunu her defasında gösterdiğini söyledi.

KGÖ adına yapılan konuşmada, komünist gençliğin onların takipçisi olduğu, bayraklarının devralındığı ve savaşımının yükseltilerek, Türkiye-Kürdistan’ı özgürleştireceği, MLKP’nin yürüttüğü mücadelenin Avrupa’da da etkisini gösterdiğini anlattı.

Anmada diğer genç komünistlerde söz alarak, ölümsüzleşen Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin’in yaşam ve mücadelelerinden etkilendiklerini, onlardan öğrenecek ve onlar gibi olmaya çalışacaklarını belirttiler.

Anma, ‘’Yaşasın Partimiz MLKP’’, ‘’Partinin Yıldızı Komünist Gençlik Örgütü’’ ve ‘’Partinin Güneşi Komünist Kadın Örgütü’’ sloganlarıyla ve Kürtçe bir ezgiyle son buldu.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te 16 Eylül günü Rojava’da hain bir pusuda katledilen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için anma düzenlendi. MLKP Franda Komitesi tarafından organize edilen anma, ACTİT lokalinde gerçekleştirildi.

Başta komünist öncüler Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin olmak üzere tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma, MLKP Merkez Komitesi’nin Sağaltıcı ve Tekin’in mücadele tarihleriyle birlikte, katledildikleri ana ilişkin yapmış olduğu açıklama okundu.

Komünist öncülerin daha önce çekilmiş video görüntüsü ve resimleriyle birlikte Rojava’da bir uğurlama törenindeki karelerden oluşan sinevizyon gösteriminin ardından ise MLKP ve KKÖ temsilcisi tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmasına Rojava’da ölümsüzleşen Sağaltıcı ve Tekin ile birlikte Ağrı’da ölümsüzleşen bir diğer MLKP savaşçısı Ulaş Alankuş’u anarak başlayan MLKP KKÖ temsilcisi, faşist Türk devletinin Rojava Devrimine ve bu devriminin savunulmasında en küçük tereddüt göstermeyen MLKP ve savaşçılarına dönük saldırılarına devam ettiğini belirtti.

“Bir görev esnasında pusuya düşürülerek katledilen Şenol ve Ümit yoldaşlarımız, komünistlerle tanıştıkları ilk gençlik yıllarından itibaren adanmış birer devrimci olarak görevleriyle ilişki kurdular. Türkiye ve Kürdistan metropollerindeki mücadelede emekçi yönleriyle öne çıkan yoldaşlar, Rojava Devriminin savunulması, geliştirilmesi, sadece askeri alanda değil, aynı zamanda toplumsal alanda da geliştirilmesinde birer komünist öncü olarak görev omuzladılar. Şenol Sağaltıcı yoldaşın askeri alanda aldığı yaralar neticesinde sakatlanması ve gazi olmasına rağmen, tüm zorluklar karşısında kararlı duruşuyla ‘devrimin doktoru’ olması bunun somut örneğidir” dedi.

Konuşmasında sömürgeci faşist Türk devletinin başta Rojava olmak üzere her alanda işçi sınıfı ve emekçilere, ezilenlere dönük saldırganlığının alabildiğine arttığı günümüzde ezilenlerin özsavunma hakkını kullanmasına dönük geliştirilen siyasi saldırganlığa da değinen temsilci, “devrimimiz aynı zamanda silahlı olacak, faşizm ancak ve ancak örgütlü halkların silahlı direnişiyle yıkılabilir” dedi. “Geçtiğimiz günlerde Dikili’de gözaltına alınıp tutuklanan devrimci kadınların polis işkencesine karşı başeğmez tutumu, yine Mersin’deki eylemi gerçekleştiren gerillaların kadın oluşu kadın özgürleşmesinde gelinen noktayı göstermektedir. İran’da gerici molla rejimine karşı korkuyu yenerek sokakları kuşatan kadınlar, bir halk ayaklanmasına önderlik ediyor. Kadınlar komutanlaşıyor, kadınlar önderleşiyor”.

MLKP KKÖ temsilcisi konuşmasını noktalarken, “Şehitlerimizin kızıllaşan alınlarından öpüyoruz. Onların hesabını MLKP olarak mutlaka ama mutlaka faşizme karşı verdiğimiz mücadeleyi zafere taşıyarak soracağız” dedi.

Ardından toplantıya katılanlar duygu ve düşüncelerini ifade etti. İlk sözü alan Ölüm Orucu direniş gazisi Bedia Ergün “Ölümsüzleşen yoldaşları anıyorum. Faşist diktatörlüğe karşı daha kararlı bir mücadele için öne çıkalım” çağrısı yaptı.

TKP/ML adına yapılan konuşmada ise “Duygulu anlar yaşıyoruz. Ama öfkemiz de büyük. Devrimci yoldaşlarımızın anısına sahip çıkacak, faşizme karşı mücadeleyi büyüteceğiz” denildi.

Anma etkinliği ölümsüzleşen komünist öncüler için söylenen marş ve ezgilerle son buldu.