Montpellier’de Maxmur’a yönelik saldırı protesto edildi

Fransa’nın Montpellier kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Metina alanı ve Maxmur kampına yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkı’nda başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü.

Yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Öcalan’a özgürlük”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı.

Comedie Meydanında konuşma yapan DKTM eşbaşkanı Cevat Güneş “biz sonuna kadar bu barbar Türk rejimine karşı direneceğiz. Gerillanın tarihi direnişini selamlıyoruz. KDP işgalcı Türk devletin uluslararasından meşru göstermek çabasındadır. KDP’nin tutumunu kınıyoruz. Artık ihanetinize düşmanla işbirliğinize yeter diyoruz. Tüm Kürt halkını KDP’nin bu tutumuna karşı çıkmaya çağırıyoruz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Kürdistan halkın özgürlüğüdür. Biz Kürt halk önderi Abdullah Öcalan özgür olana kadar eylemlerimiz kesintisiz devam edecektir” dedi.

Kürt halkıyla dayanışma kolektifi adına konuşma yapan Belfin ise “Kürt halkı hepimiz için mücadele etti. PKK’nin terörist listesinden çıkarılması gerektiğini ifade ediyoruz. Türk devletine karşı her kesimin tutum almasının çağrısını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.