Moskova’da 10. yıl kutlaması

Rusya’da yaşayan Kürtler, 19 Temmuz Rojava Devrimi’ni düzenledikleri bir etkinlikle kutladı, 19 Temmuz Devriminin kazanımlarının daha da büyütüleceği vurgulandı.

Rusya’da yaşayan Kürtler, 19 Temmuz Rojava Devrimi'ni başkent Moskova'da düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Rusya Kuzey ve Doğu Suriye Temsilciliği’nin organize ettiği kutlamaya Kürtler ve dostları katıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Temsilcisi Reşad Benav, Rusya Kürt Kadınları Organizasyonu Başkanı Cûliyeta Aram ve Rusya Kürtleri Ulusal-Kültürel Federal Otonomisi Eşbaşkanı Farhat Patîyev birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, Rojava Devrimi’nin Kürdistan halkları için büyük anlam taşıdığını ve Kürt Halk Önderi’nin Demokratik Modernite projesinin pratikte uygulanmasının başarı örneği olduğu ifade edildi. 19 Temmuz Rojava Devriminin başta 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişçileri olmak üzere Kürt Ulusal Kurtuluş mücadelesinin yaratığı değerler sayesinde var olabildiği vurgulandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Modernite felsefesi temelinde gerçekleşen Rojava Devriminin Kürtler başta olmak üzere Rojava’da yaşayan tüm ulusları, kültüreli ve inançları kapsadığını ve birlik olarak mücadelelerini sürdürdükleri dile getirildi. Rojava Devriminin Kadın Özgürlük Devrimi olduğunu ve eşitlik ve özgürlük temelinin toplumda uygulanmasının en güçlü ifadesi olduğu belirtildi. Rusya ve BDT’de yaşayan Kürtler olarak Rojava Özgürlük Devriminin büyük umut ifade ettiği ve 19 Temmuz Devriminin kazanımlarının daha da büyütüleceği vurgulandı.

Konuşmalardan sonra Rojava Devrimini anlatan sinevizyon izlendi.

Yerel sanatçılar Hamide Mecîd, Ahmed Gasanov, Barzanî ve folklor grubu Rûken’in sahne aldığı 10. yıl kutlaması halay ve zılgıtlarla devam etti.