Mültecileri ölüme gönderen Erdoğan protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya'da mültecileri ölüme gönderen Türk devleti ve mültecilere dönük zulüm protesto edildi.

ZÜRİH
Türk devletinin binlerce mülteciyi Yunanistan sınırına yığması ve Yunanistan’ın kapılarını göçmenlere kapatıp onları ölüme terk etmesi İsviçre’nin Zürih kentinde protesto edildi.


İsviçre'deki göçmen ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla merkez tren istasyonunda bini aşkın kişi, "Herkes için eşit haklar” sloganıyla bir araya geldi. Eylemciler, “Mültecilerle şimdi dayanışma zamanı”, “Mültecilerin ölümlerini durdurun, sınırları kaldırın” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Sık sık başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere Avrupa devletlerinin mültecileri kendi çıkarları uğruna ölüme gönderen politikalarına karşı sloganlar atıldı, mültecilerle dayanışma çağrıları yapıldı. Burada eylem komitesi adına yapılan konuşmalarda, "Türk devleti çeşitli bahanelerle Suriye topraklarını işgal etmiş ve burada yaşayan insanları yurtlarından ederek mülteciliğe zorlamıştır. Bugün bu yaşananların asıl sorumluları Erdoğan diktatörlüğü ile göçmen pazarlıkları üzerinden yapmış oldukları kirli politikalarla Avrupa devletleridir” denildi.
Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen eylemciler, kent merkezinde yaklaşık 2 buçuk saat boyunca sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Eylem Helvetiaplatz alanında sonlandırdı.

STUTTGART


Almanya'nın Stuttgart kentinde de mültecilerin sınırda yaşadıklarını protesto etmek için DKTM, İnsan Hakları Derneği, AGİF, MLKP, Die Linke, Aveg-Kon eylem düzenledi.
Eylemde okunan basın açıklamasında, Erdoğan'ın mültecileri ölüme gönderdiği vurgulanarak, "Binlerce insan Türkiye'deki kamplardan AB'ye kaçıyor. Özel askeri ajans Frontex ve ordu tarafından acımasızca dövülüyorlar. Peki Almanya ne yapıyor? Alman hükümeti yıllardır Türkiye'nin savaş politikasını destekliyor. Silah sağlıyor ve Erdoğan'ın Türkiye'de mülteci tutması için milyarlarca para ödüyor" denildi.
Eylemde mültecilerle dayanışma mesajları verilirken, çeşitli ülkelerden temsilciler de yaşanan duruma ilişkin açıklamalar yaptı.

GIESSEN
Almanya’nın Giessen kentinde de Yunanistan sınırında bekletilen mülteciler için eylem düzenlendi.
Afrinbundnis, Asta, Die Linke, SPD, Omas Gegen Rechts, Seebrücke, Antifa ve DKTM gibi kurumlar tarafından düzenlenen eylem Berlinerplatz’da yapıldı. Eylemde Erdoğan rejiminin şantajına boyun eğilmemesi, sınırdaki mültecilere yapılan zulmün bir an önce sona erdirilerek kapıların açılması, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması istendi.
Eylemdeki açıklamada, "Alman devleti eğer Efrîn ve Rojava saldırıları sürecinde Türk devletinin tanklarını yenilemek yerine, Kobanê’deki küllerinden yeniden doğan ve kendi kentini kuran bir sisteme destek vermiş olsaydı durum böyle olmayacaktı" denildi.