Münih mahkemesinden Kürt aktiviste skandal ceza

Münih mahkemesi, tecridi protesto etmek için Öcalan’ın fotoğrafı taşıyan Kürt aktivist Zübeyde Akmeşe’yi 1200 Euro para cezası ödemeye mahkum etti. Akmeşe ise “Öcalan’a özgürlük demeyi sürdüreceğim” diye konuştu.

Almanya’da ‘polis devleti’ olmaya yolunda ilerleyen Bavyera Eyaleti’nde YPG/YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını gerekçe Kürt özgürlük mücadelesiyle dayanışma içinde bulunan aktivistlere yönelik kriminalize etme siyasetini sürdürüyor.

Polis ve savcıların aktivistlere yönelik açtığı soruşturmaların çoğu eyaletteki mahkemeler tarafından cezaya dönüşüyor. Münih İdare Mahkemesi, Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecride dikkat çekmek için Öcalan fotoğrafı açan Kürt aktivist Zübeyde Akmeşe’nin davasının karar duruşmasında yine şaşırtmadı.

Akmeşe’nin “izinsiz olan semboller” açarak gösteri yasasını ihlal ettiğini savunan mahkeme günlüğü 15 Euro’dan olmak üzere toplam 80 gün para cezası kesti. Toplamda 1200 Euro’ya ödemeye mahkum edilen Akmeşe, cezayı ödemeyeceğini ve davayı üst mahkemeye götüreceğini söyledi.

'ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK DEMEYİ SÜRDÜRECEĞİM'

Mahkemenin kararını ANF’ye değerlendiren Akmeşe, Türk devletinin baskılarından dolayı memleketini terk etmek zorunda kaldığın ve Almanya’nın insan haklarına güvendiği için buraya gelip yerleştiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ancak burada da fikir özgürlüğümün sınırlandırılması beni şaşırttı. Kürdistan’daki 40 yıllık savaşın sona ermesi için Öcalan’ın özgür olmasını talep ediyorum. Ayrıca cezaevlerindeki bir tecrit insan haklarına aykırı. Tüm bunlara dikkat çekmek için Öcalan’ın fotoğrafını taşıdım. Hiçbir şekilde ne sözü edilen gösteride ne de başka bir etkinlikte şiddeti çağrıştıracak hiçbir şey yapmadım.

Cezaevinde ağır koşullarda tutulan bir liderin fotoğrafını taşıdım. Mahkemenin bu kararı asla beni korkutmuyor ve fikirlerimden vazgeçirmeyecek. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da barış ve diyalogdan yana olan sloganları atmaya devam edeceğim. Bu sloganlardan birisi de şu olacak; Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış.”

SCREİBER DE YPG’DEN DOLAYI YARGILANACAK

Bu arada Bavyera Eyaleti’nin Nürnberg kentindeki idare mahkemede 27 Mayıs günü Almanya Sosyalist Gençlik-Die Falken’in yerel başkanı Nico Schreiber YPG bayrağını taşıdığı için hakkında açılan soruşturmadan dolayı yargılanacak. Schreiber, Türk devletinin Efrîn’deki işgaline yönelik protesto gösterisinde YPG bayrağı açmıştı.

DAİŞ gibi insanlık düşmanı vahşi bir terör örgütünü bitirip, dünyanın takdirini topladığı YPG ve YPJ’ye karşı Almanya’da İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü 16 eyalete gönderdiği bir genelgeyle Batı Kürdistan’da örgütlü bu güçlerin semboller ile Öcalan’ın bütün fotoğraflarını yasaklamıştı. Bakanlık söz konusu bayraklarla PKK propagandası yapıldığı iddia ederken, genelgeyi sıkı şekilde uygulayan eyaletlerin başında Bavyera gelmişti.

Son olarak geçtiğimiz Mart ayında Münih’in tanınmış Alman barış savunucusu Claus Schreer, üzerinde Öcalan fotoğraflı “Öcalan’a özgürlük” afişi ile YPJ bayrağı açtığı gerekçesiyle günlüğü 40 Euro’dan olmak üzere 70 gün para cezasına çarpıttırılmıştı. Barış savunucusunu toplam 2800 Euro ödemeye mahkum eden Claus Schreer de “Öcalan’a özgürlük demeye devam edeceğim” diye konuşmuştu.