Müslüm Elma’nın özgürlüğü için yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı

Atik, Yeni Kadın ve UPOTUDAK tarafından yapılan yazılı açıklamada, devrimci tutsak Müslüm Elma'nın özgürlüğü için 2 Aralık'ta gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu), Yeni Kadın ve UPOTUDAK (Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi) devrimci tutsak Müslüm Elma'nın özgürlüğü için 2 Aralık günü yapılacak yürüyüşe ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Müslüm Elma'nın devrimci bir muhalif olarak hayatının 20 yıldan fazlasını Türkiye cezaevlerinde geçirdiğine dikkat çekilen açıklamada, 15 Nisan 2015 tarihinden itibaren de Münih cezaevinde olduğu belirtildi.

Müslüm Elma'nın 9 devrimci arkadaşıyla birlikte Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rejiminin istihbarat örgütü MİT’in bilgilerine dayanılarak Münih Eyalet Mahkemesi'nde ağır cezadan yargılandığı hatırlatılan açıklamada, "Müslüm Elma ve diğer 9 kişi Almanya ceza yasasının 129 a ve b paragrafı dayanak yapılarak, Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist üyesi olma iddiasıyla yargılanmaktadırlar. Davanın başlangıcından bugüne savcılık tarafından davanın politik bir dava olduğu ve Türk devletiyle ortak yürütüldüğünü inkar etmemiştir" denildi.

HEP BİRLİKTE KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEYELİM

Yakın geçmişte Avrupa’daki muhalif kesimlerin Türk devletinin polisi ve yargısı tarafından takip edildiği ve göz altına alınıp tutuklandıklarına vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu dalganın son kurbanı Duisburglu İsmet Kılıç'tı. Türk devletinin İnterpol arananlar listesine koyduğundan dolayı Kılıç, Hırvatistan’da gözaltına alınmış ve uluslararası kamuoyunun baskısıyla 182 gün sonra serbest bırakılmıştır.

Müslüm Elma’nın tutsaklığını protesto etmek için 2 Aralık 2019’da München'de bir yürüyüş düzenlenecektir. Tüm demokratik kamuoyunu, kitle örgütlerini ve politik partileri Müslüm Elma’nın özgürlüğü için düzenlenen yürüyüşe katılarak destek vermeye çağırıyoruz. Hep birlikte o gün Müslüm Elma’nın özgürlüğü için kararlı bir duruş sergileyelim!"

MÜSLÜM ELMA KİMDİR?

Müslüm Elma, 2009 yılında Almanya'da politik kimliğinden ötürü mültecilik hakkı alarak yaşamını Almanya’da sürdürmektedir. Almanya’da tutuklanmadan önce 22 yıl siyasi kimliğinden dolayı Türkiye’de çeşitli cezaevilerinde kaldı. 1980 askeri darbesinden tutuklandı ve Diyarbakır 5. Nolu hapishanesinde ağır işkencelere maruz kaldı. Hapishanelerdeki insanlık dışı uygulamalara ve işkencelere karşı 1983 ve 1986'da gerçekleştirilen açlık grevi ve ölüm oruçlarında yer aldı.

Ayrıca, 1996 ve 2000 yıllarında Türkiye cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevi ve ölüm orucuna da katıldı. Uzun yıllar hapishanede kalması ve yaşadığı işkencelerden dolayı sağlık durumu olumsuz şekilde etkilendi. Müslüm Elma’nın yaşadıklarını hiç bir şekilde dikkate almayan Almanya yargısı Elma'yı yoğun izolasyona tabi tutmakta ve dört buçuk yıldır da göz altında tutmaktadır.