Mulhouse, Hamburg ve Saarbrücken’de işgal protestosu

Fransa’nın Muhlouse, Almanya’nın Hamburg ve Saarbücken kentlerinde işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Türk Devleti ve desteklediği çetelerin Rojava işgaline karşı Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının eylemleri devam ediyor.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını Alman kadın sanatçılar sokak performansı ile protesto etti.

Kadınlar Rojava’yı Savunuyor Hamburg inisiyatifi adına bir araya gelen bir grup kadın savaşın yıkıcılığını göster önüne seren bir sokak performansı sergiledi.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarında yaşamını yitiren Fatma, Amara Renas, Hewrin Xelef, Zin Qobanê, Sevrinaz, Sara, Sozdar Muhammed ve vücudu fosfor bombası ile yanan Muhammed Hamit’in fotoğraflarını taşıyan kadınlar, onların yaşam öykülerini ve mücadelelerini anlatan tekstler de okudu.

Siren sesi ile yere uzanan kadınlar savaşta yaşamını yitiren insanların görüntüleriyle yaklaşık 10 dakika boyunca yerde kaldı.

Ardından da eylem bildirinin okunmasıyla devam etti.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Türkiye’nin Rojava işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi. Europagaleri’nin önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostlarının eylemleri saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde Türkiye’nin Rojava saldırılarında hayatını kaybeden insanların anısına mumlar yakıldı. Türkiye’nin Rojava’da yaptığı katliamlara karşı Avrupa’nın sessizliğini protesto etmek için ayakkabıları meydana sergileyerek bu ayakkabıların sahipleri Türkiye’nin Rojava’daki saldırıda sizin silahlarınızla katledildi mesajı verildi.

On dakikalık sessizlik eylemimi ile başta Almanya olmak Avrupa’nın katliamlarına karşı sesliği protesto edildi.

Eylem PYD adına Zozan Rojava’nın konuşması ardından “Bijî berxwedana Rojava”, “Terörist Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

MULHOUSE

Fransa’nın Mulhouse kentinde Rojava Dayanışma Komitesi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, işgali ve Kürt halkına yönelik soykırımı protesto etti.

Mulhouse kent merkezinde gerçekleşen eylemde, sloganlarla Türk devleti ve desteklediği çetelerin işgal ve soykırımı protesto edilerek, Fransa halkı Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olma çağrısında bulunuldu.

“Katil Erdoğan”, “DAİŞ terörist, destekçisi Türkiye” sloganları atılarak, başta DAİŞ olmak üzere Türk devletinin cihadist gruplar ile ortaklığına dikkat çekildi.

Okunan açıklamada ise, Erdoğan rejiminin temel amacının Kürt halkını soykırımdan geçirmek olduğu ifade edildi ve Türk devletinin ilk kuruluşundan beri halkları katlettiği dile getirildi. Türk devletinin yüz yıllık tarihinde Ermeni halkından başlayarak birçok halkı soykırımdan geçirdiği belirtildi.