NAV-DEM'den 26 Mayıs eylemlerine çağrı

 NAV-DEM, 26 Mayıs Küresel Eylem Günü eylemlerinin takvimini açıkladı. Eylemlere güçlü katılım çağrısında bulunuldu.

NAV-DEM, Türk işgaline karşı 26 Mayıs’ta yapılacak 'Küresel Eylem Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’ın Rojava, Bakur ve Başur´da yürüttüğü işgal saldırılarıyla Kürdistan’da demografik yapıyı sistematik olarak değiştirmeye çalıştığına dikkat çekilerek, şöyle devam edildi:

'TERÖRİZM REJİMİ KURUYORLAR!'

"Sınır dışılar, yağma, adam kaçırma ve işkence, bunlar Efrîn'deki Türkiye'nin işgal savaşının sonuçları. Efrîn'deki Türk hava saldırıları Almanya'dan gelen tanklarla, Rusya'nın yeşil ışığı ve Nato'nun desteği sayesinde oldu. Türk devleti, bu güçlerin desteğiyle havadan ve karadan en ileri savaş tekniğiyle ordusu, tüm savaş çetelerinin yanı sıra İslamcı terör örgütleriyle birlikte, bir zamanlar cinsiyet eşitliği demokratik ve çoğulculuğun, bir arada yaşamanın mümkün olduğu bir bölgede terörizm rejimi kurmayı başardılar.

NAV-DEM olarak “Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı, Kürt ve Kürt dostları dünyanın dört bir yanında organize edilen eylemlerde en güçlü bir katılımla destek verecek.

Açıklamada, Almanya´nın Berlin, Hannover, München, Köln ve diğer merkezlerinde ve yerellerde yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

EYLEM TAKVİMİ

NAV-DEM, eylemlere ilişkin şu bilgileri verdi:

München: Miting saat 14.00  Marienplatz

Berlin: Miting saat 15.00  Alexanderplatz (Weltuhr)

Hannover: Yürüyüş saat 13.30 Steintor

Köln: Miting saat 13.00 Neumarkt

Kassel: Yürüyüş saat 14.00 Halitplatz

Gießen: Yürüyüş saat 16.00 Berliner Platz 

Braunschweig: Yürüyüş saat 13.00 Kohlmarkt

Karlsruhe:  Yürüyüş saat 14.00 Stephanplatz (Postgalerie)

Bremen:  Miting saat 12.00 Bahnhofsplatz

Nürnberg: Yürüyüş saat 16.00 Aufsessplatz

Freiburg: Miting saat 17.00 Platz der Alten Synagoge

Ertesi gün, 27 Mayıs'ta, üyelerimize Berlin'de planlanan AFD gösterisine karşı protesto gösterilerine katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Ülke çapında ve insanlık dışı fikirlere her yerde ve her zaman karşı olduğumuz açıktır. İşte bu yüzden, "Stop Hate" (https://www.stopptdenhass.org/) çağrısına imzacı olarak, şöyle diyoruz: Bizim alternatifimiz demokratik ve açık bir toplum, ve bizim sizlere karşı halkların dayanışmasıdır! Sokakları AFD`ye bırakmayacağız!

27 Mayıs'ta da Reichstagwiese'de saat 11.30'da buluşalım."