NAV-DEM'den Kürt seçmenlere 'AP seçimleri' çağrısı

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Kürt seçmenleri Avrupa Parlamentosu seçimlerinde özgürlükçü adayları desteklemeye çağırdı.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 23-26 Mayıs tarihlerine yapılacak. Seçimlerde 705 üye beş yıllığına yenilenecek.

83 milyon nüfusla AB’nin en büyük nüfusuna sahip olan Almanya, AP’ye 96 parlamenter gönderecek.

Almanya’daki seçim listelerinde Kürt adaylar da var. Federal Seçim Kuruluna göre yaklaşık 350 bin Kürdistanlı Almanya vatandaşı oy kullanma hakkına sahip.

NAV-DEM’e göre Kürt seçmenler AP seçimlerinde önemli bir etkide bulunabilir.

Açıklamada, “Kürdistanlılar seçime ne kadar fazla katılım sağlarsa, önümüzdeki dönemde de o derecede ciddiye alınacak, göçmen ve azınlık olmaktan kaynaklanan sorunlarına da daha fazla ilgi gösterilecektir” denildi.

Almanya’da politik topluluklar üzerinde ciddi bir kriminalizasyon politikası uygulandığını belirten NAV-DEM, “Başta bu sorunlarla mücadeleyi esas alan sol, sosyalist, devrimci, demokrat olan adayları destekliyoruz” dedi.

“Göçmen kökenli tüm devrimci, demokrat, ilerici Kürdistanlı adayların desteklenmesi gerekir” diyen NAV-DEM, siyasi arenada ne kadar fazla göçmen olursa, bunun Alman demokrasisine katkısının da o kadar büyük olacağını ifade etti.

NAV-DEM, “Aynı şekilde, Kürdistanlı olmasa da, halklarımızın savunucusu olacağına inandığımız, hangi milliyetten olursa olsun, tüm adayların yanında olmalıyız” diye ekledi.

Açıklamada, “AP seçim çalışmalarında seçmenlerine Kürtlerin özgürlük mücadelesini destekleyen dost, devrimci, sosyalist ve demokratlardan yana oy kullanılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Açıklamada, NAV-DEM olarak Bremen Eyalet Parlamentosu seçimlerinde adaylarının Mazlum Koç olduğunu belirtildi. NAV-DEM, “26 Mayıs 2019'da yapılacak Bremen Eyalet Parlamento Seçiminde Mazlum Koç, Sol Parti'den (DİE LİNKE) adayıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Biz Kürtler, seçimlerde Kürt kökenli genç siyasetçi Mazlum Koç ve Sol Parti'yi destekliyoruz. Çünkü bizim sorunlarımızı Bremen Eyalet parlamentosunda Mazlum Koç’un dile getirebileceğine inanıyoruz” diye belirtildi.