On binler, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın onlarca kentinde binlerce kişinin katılımı ile protesto edildi.

Almanya’nın Hamburg, Augsburg, Giessen, Nürnberg, Dortmund, Kassel, Saarbrücken, Bonn, Pforzheim ve Bremen kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı.

HAMBURG

Hamburg’da Alman solcular, Kuzey Doğu Suriye için bir yürüyüş düzenledi. Binlerce anti faşistin katıldığı yürüyüş St. Pauli-Bremen maçından sonra St.Pauli semtinde binlerce kişinin bir araya gelmesiyle başladı.

“Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları eşliğinde yürüyen binlerce kişi, kentinin en işlek semti Reperbahn’a doğru eylemini sürdürdü.

Enternasyonalistlere Hamburg’da yaşayan Kürtlerin de katılmasıyla sayı binleri aştı.

Yürüyüştensonra St. Pauli Tren istasyonu önünde ise bir miting düzenlendi.

AUGSBURG

Ausburg kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi.

Augsburg kentindeki Königplaz’da bir araya gelen Kürdistanlılar işgal saldırısını protesto etti.

YPG ve YPJ bayraklarının açıldığı eylemde, "Faşist Erdoğan", "Rojava faşizme mezar olacak", "YPG vuruyor Erdoğan kaçıyor" sloganları atıldı.

Burada kurulan halk kürsüsünde yapılan konuşmalarda ise Türkiye’nin Rojava’ya yönelik faşist saldırısı kınandı. Protesto saldırmak isteyen Faşiste gençler karşılık verdi. Protestolar devam ediyor.

GIESSEN

Giessen’de de bir protesto eylemi düzenlendi.

DKTM’nin organize ettiği eylem Kirchenplatz’da düzenlenen mitingle başladı. Mitingde yapılan konuşmada işgal girişiminin derhal sonlandırılması, Türk devletine karşı gerekli adım ve yaptırımların uygulanması çağrısı yapıldı.

Miting ardından da yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca Almanca, Kürtçe sık sık, “Türk askeri Rojava’dan/Kürdistan’dan defol”, “Terörist Erdoğan”, “YPG, YPG, YPG”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Rojava” sloganları atıldı.

500’den fazla Kürdistanlının yanı sıra protesto eylemine, Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Die Linke Giessen Fraksiyonu ve gençlik örgütü (SDS), Internationalistiche Bundnis (REBELL) katıldı. Eylemde YPG, YPJ, TEV-DEM, TJK-E, REBELL ve ESU bayrakları açıldı.

Yürüyüş Berliner Platz’da yapılan miting ardından sona erdi.

NÜRNBERG

Nürnberg’de ise kitle Lorenzkirche önünde toplandı. Lorenzkirche önünde düzenlenen miting ardından halk yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş ve mitingde yapılan konuşmalarda Rojava’nın Türk devleti için derin bir bataklığa mutlaka çevrileceği belirtildi.

Yürüyüş boyunca “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Faşist Türk devleti Rojova’da defol”, “Diktatör Erdoğan”, “Rojava size mezar” olacak sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmalarla Türk devletinin Rojova’ya işgal saldırısı protesto edildi.

DORTMUND

Dortmund’da da kitlesel bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Dortmund HBF önünde bir araya gelen binlerce kişi, Avrupa devletlerinin Erdoğan rejiminin yaptığı katliama sessizliğini protesto etti.

Dortmund Demokratik Toplum Merkezi ve Dortmund Rozerin Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eyleme Güneyli, Rojhilatlı ve Rojavalı örgütlerin yanı sıra Alman gençlik örgütleri, MLKP ADHK gibi sol gruplar da katıldı.

Kent merkezine doğru yürüyüşe geçen kitle sık sık, “Katil Erdoğan” sloganları attı.

Eyleme katılan Almanlar da Alman devletinin bir an önce işgal saldırılarına karşı tepkisini ortaya koymasını dile getirdi.

KASSEL

Kassel’de de Halitplatz’da bir araya gelen kitle, panzer fabrikasının da olduğu güzergaha doğru yürüyüşe geçti. Halk, panzer fabrikası önüne durdu. Burada yapılan konuşmalarda Alman devletinin Türkiye’ye silah vermesini durdurması gerektiği belirtildi.

Kent merkezine doğru devam eden yürüyüş boyunca bildiriler dağıtıldı.

Türk devleti aleyhine atılan sloganlar ile yürüyüş Konigsplatz’a kadar devam etti.

Konigsplatz’ta yapılan miting ile eylem devam eden eylem yapılan konuşmalar ardında Çerxa Şoreşe marşı ile sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Sarbrücken’de de Kürdistanlılar ve dostları işgal saldırılarının başladığı ilk günden beri her gün eylemde. Europagaleri’nin önünde bir araya gelen kitle, sık sık “Terörist Erdoğan” Terörist Türkiye”, “Bijî berxedana Rojava”, Biji berxedana YPG, YPJ” sloganları attı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türkiye’nin işgal hareketine karşı sessizliği protesto edildi.

BONN

Bonn’da da eylemde olan Kürdistanlıların buluşma adresi Münsterplatz oldu.

Kürdistanlıların yanı sıra enternasyonalist aktivistlerin de katıldığı eylem 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kitle, “Katil Erdoğan hesap verecek”, “Hoch die internationale Solidarität”, “Be Serok jiyan nabe”, “Es Lebe Öcalan” sloganları eşliğinde kent merkezine yürüdü.

Yeniden Münsterplatz’a dönen kitle burada ise bir miting gerçekleştirdi. Meydanda bulunan Postamt binasına projeksöyon ile “Freihert und frieden für rojava, fight4Rojava, Erdogan angriffskrifg stoppen” yazıldı. Dev bir TEV-DEM bayrağı da açan kite, “Biji berxwedana Rojava”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları attı.

PFORZHEIM

Pforzheim kentinde Kürdistanlılar ve Almam dostları Waisenhauzenplats'da bir araya geldi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşe Die Lienke de yer aldı. Kitle, "Bîjî berxwedana Rojava”, “Bîjî YPG”, “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkei” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylem Bahnofstrse'de sona erdi.

BREMEN

Bremen’de ise Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla geçnler Gröepelingen kasabasından Eyalet Parlamentosu’na bir yürüyüş düzenledi.