Osnabrück, Stuttgart, Mannheim, Hannover ve Viyana'da işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın Osnabrück, Stuttgart, Mannheim ve Hannover ile Viyana'da Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını ve ABD’nin 3 KCK yöneticisine ilişkin kararını protesto etti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor. Saldırıların başladığı ilk günden bu yana alanları Terk etmeyen Kürdistanlılar ve dostları bugün de eylemdeydi.

OSNABRÜCK

Almanya’nın Osnabrück kentinde Kürdistanlılar Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Spontan olarak gerçekleştirilen eylemde bildiriler okundu ve bu saldırıların komplocu güçlerle planlandığı belirtildi.

ABD ve Brüksel kararının bozulmasının da işgal saldırılarının başlamasıyla aynı zamana denk gelmesinin tesadüf olmadığı dile gelen konuşmalar ardından eylem sloganlarla ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda olunacağı mesajı ile sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TCŞ ve TekoJIN’ın çağrısı ile Kürdistanlılar ve dostları bir eylem düzenledi.

Kobaneplatz’da 18:00’da bir araya gelen Kürdistanlılar eylemlerini devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlattı.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenledii işgal saldırılarının protesto edildiği eylemde bildiriler de okundu.

MANNHEIM

Mannheim kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Saat 18.00’da Prandeplatz’da düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

DKTM Mannheim’in düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda gerilla direnişine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğu belirtildi.

Demokratik Güç Birliği Avrupa adına yapılan konuşmada da saldırılar kınanırken, “Her zaman Kürt halkının yanındayız” denildi.

Eylem, “Biji serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganlarıyla sona erdi.

HANNOVER

Hannover’de de Türk devletinin saldırıları ve ABD’nin kararı bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

HBF’den Steintor’a kadar düzenlenen yürüyüşte sık sık, "Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Zape” "Biji Serok Apo " sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda, “Bugün işgalci Türk devleti NATO ve ABD'nin desteğiyle Medya Savunma Alanları’na saldırmaktadır. Garê hezimetinin ardından her türlü teknoloji ve kimyasalla vahşice saldırıya geçen Türk devletine karşı başta ABD olmak üzere hiçbir devlet karşı gelmemektedir. Ama biz biliyoruz ki gerilla destansı bir direniş sergileyip işgalci Türk devletine ağır kayıplar verdirmektedir. Bugün biz Kürtler dünyanın her yerin de ayağa kalkıp gerillayı sahiplenmeliyiz. Saldırılar sona erene kadar eylemlerimize devam edeceğiz " denildi. 

Eylem sloganlarla sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da TekoJIN, TCŞ ve antifaşist grupların çağrısı ile Türk devletinin işgal saldırıları bir sivil itaatsizlik eylemiyle protesto edildi.

Saat 21.00’da Wasserwelte’de düzenlenen eylemde “Bi can bi xwin em te re ne ey Serok”, “Biji Serok Apo” “jin, jiyan, azadi”, “Siamo tutti antifascisti” sloganları atıldı.