Oyten ve Bielefeld’de şehitler anıldı

Almanya’nın Oyten kentinde, HPG komutanlarından İbrahim Çoban (Atakan Mahir), Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi İsmail Özden (Zekî Şengal) ve Diyar Xerib (Helmet) anıldı.

Almanya'nın Oyten’de  ile Bielefeld kentinde 15 Ağustos etkinlikleri kapsamında Ağustos ayı şehitleri anıldı.

11 Ağustos 2018’de Dersim’de şehit düşen HPG Komutanlarından İbrahim Çoban (Atakan Mahir) ile Türk devletinin 15 Ağustos’ta Şengal’e düzenlediği hava saldırında şehit düşen Zeki Şengal ile 5 Temmuz günü Medya Savunma Alanları’na düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Diyar Xerib (Helmet) anıldı.

15 Ağustos etkinliği kapsamında düzenlenen anma Zeynep Êzdi Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Saygı duruşu ile başlayan anmaya birçok komisyon üyesi ve Kürt kurum temsilcileri de katıldı.

Kutlamada yapılan konuşmalarda Kürdün düşmanının soykırım ve fermanlarla yassın Kürt halkının yaşamının parçası haline getirildiği belirtildi. Ancak şehitlerin intikamını almanın yas tutarak olamayacağı da dile geldi.

Etkinlik sinevizyon gösterimi, müzik ve şiir dinletisi ile sona erdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de 15 Ağustos’un yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Mam Zekî Şengalî, Diyar Xerîb, Delal Amed, Ronî Munzur, Atakan Mahir ve Mahsum Korkmaz (Agit) anıldı.

Anmada Mam Zekî Şengalî’nin hayatını anlatan ve silahlı mücadelenin başlangıcı hakkında kısa bir film gösterimi de yapıldı. Anmaya 150 dolayında kişi katıldı.