Paris, Berlin ve Hamburg’da protesto eylemleri

HDP'li belediyelerin gasp edilmesine karşı Hamburg ve Berlin’de Alevi örgütlerin öncülüğünde, Paris’te ise Kürt konseyi ve ACTIT öncülüğünde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

AKP-MHP rejiminin HDP'li belediyeleri gasp etmesine dönük Avrupa’nın her tarafından protesto eylemleri var.

PARİS

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Halk Meclisi üyeleri ve ACTIT temsilcileri AKP-MHP faşizminin belediyeleri gasp etmesine karşı eylem yaptılar.

Eylem Paris Büyükşehir Belediye binası önünde saat 14.00'de başladı. Eylemde kartondan temsili Amed, Van ve Mardin belediye binaları yapılarak, direniş fotoğrafları yapıştırıldı.

HDP bayrakları ve belediye gasplarına dikkat çeken pankartların açıldığı eyleme çevredeki turistler de katılarak sloganlarla destek verdiler.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Fevziye Erdemirci, "Başta Fransa ve Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının, AKP-MHP faşizminin bu irade gaspı karşısında her yeri direniş haline getirmesi gerekiyor. Bu temelde yarın saat 17.00'de Paris Republique meydanından yapılacak merkezi yürüyüşe Kürdistanlılar ve tüm demokratik çevrelerinin güçlü katılması gerekmektedir" dedi.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı eylem " Diktatör Erdoğan" " Kürdistan'a özgürlük " sloganları ile son buldu.

HAMBURG

AABF'nin çağrısıyla Hamburg Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen Aleviler, kayyum işgalini protesto etti. HAKM Başkanı Cengiz Orhan, AKP-MHP'nin tüm muhalifler için tehlike saçtığını vurguladı.

FED-DEM adına konuşan Yavuz Fersoğlu da Kürt halkının boyun eğmeyeceği mesajını verdi. Fersoğlu, yarın saat 15.00'da Sternschanze Bahnhof'ta gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kitle, açıklamaların ardından konsolosluğun önüne siyah çelenk bıraktı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk Büyükelçiliği önünde kitlesel bir eylem organize edildi. Berlin Cemevi ikinci başkanı Yemlihan Koç, AABK’nin basın açıklamasını okuyarak, kayyumu Alevi toplumu olarak kabul etmediklerini, el ele mücadele edeceklerini söyledi.

Sol Parti Milletvekili Hakan Taş da Almanca ve Türkçe yaptığı konuşmasında, belediyeleri gasp etmenin bir darbe olduğunun altını çizerek, "Bu hukuksuz uygulamayı Berlin Büyükelçiliği önünde şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

HDK Berlin Brandenburg adına Seher Yeter ise "Biz irademizden vazgeçmeyeceğiz, irade halkların iradesidir. İrademize dokunmayın. Amed’e bin selam olsun" mesajını verdi.