Paris, Bordeaux ve Marsilya’da ‘Bijî Serok Apo’ sloganı yükseldi

Fransa’nın başkenti Paris ile Bordeaux ve Marsilya kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle gösteriler düzenlendi. Gösterilere “Bijî Serok Apo” sloganı damgasını vurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmek için Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in çağrısıyla bir gösteri gerçekleşti. “Tecride, Faşizme, İşgale Son - Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla yapılan eylem, Paris merkez garı önünde gençlerin ve halkın toplanması ile saat 15’te başladı.

En önde üzerinde Kürt Halk Önderi’nin büyük bir fotoğraf ve çok dilli “Öcalan’a Özgürlük” yazısının bulunduğu pankart ve büyük bir PKK bayrağının taşındığı yürüyüşte yüzlerce Önder Öcalan’ın posteri ve PKK ile TCŞ bayrakları taşındı.

Yürüyüş sırasında gençlerin İmralı’da Türk devletinin uyguladığı tecrit ve devletlerarası komploya karşı büyük bir öfkesi görülürken, bu durum atılan sloganlara da yansıdı. Sıklıkla, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)”, “Bijî Serok APO” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları gençler tarafından atıldı.

Şarkı ve marşlarla süren yürüyüşte gençlerin zaman zaman yaktıkları renkli dumanlar, çevredeki insanların yürüyüşe dikkatini çekti. Eylem sırasında Erdoğan yanlısı faşistlerin yürüyüşü provoke etme girişimleri gençler tarafından boşa çıkarılırken, eylemde çoşku dikkat çekti.

Stalingrad meydanına kadar süren yürüyüşün ardından yapılan kısa mitingde kurumlar adına Fransızca ve Kürtçe açıklamalar yapıldı. Paris’in birçok bölgesinden gençlerin katılım gösterdiği eylem sloganlar ile sona erdi.

MARSİLYA

Marsilya’da TCŞ öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için video görselli eylem gerçekleşti. Saat 18.00 Marsilya İşlek olan jouliette meydanında bir araya gelen Kürtler ve de dostları yaklaşık bir saat süren eylemde çok sayıda bildiri dağıttı.

Kürt Halk Önderi’nin kadın, ekoloji, kapitalist sistem, ve PKK’yi anlatan videosu Marsilya jouliette meydanındaki Alman konsolosluğun yanında bulunan bir binanın duvarına yansıtıldı. Eylemciler sloganlar atarak eylemi sonlandırdılar.

BORDEAUX

Aynı şekilde Fransa’nın Bordeaux kentinde de Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Abdullah Öcalan’a dönük uyguladığı ağır tecrit bir yürüyüşle protesto edildi. Öcalan’a özgürlük talebinin yükseldiği yürüyüşe kitlenin sık sık “Bijî Serok Apo” sloganını atması damgasını vurdu.