Paris Katliamı şehitleri Atina’da anıldı

İkinci Paris Katliamı’nda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi üyesi Evîn Goyî, sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl, Atina’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fransa’nın Paris kentinde 23 Aralık 2022’de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne dönük silahlı saldırıda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için Yunanistan’ın başkenti Atina’da anma etkinliği düzenlendi. Kürtler ve dostlarının katıldığı etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl, 9 Ocak 2013’te yine Paris’te katledilen PKK’nin kurucu isimlerinden Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan, Şirnex’in Silopiya ilçesinde 5 Ocak 2016’da katledilen DBP PM üyesi Sêvê Demir, Silopiya Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA aktivisti Fatma Uyar’ın posterleri asıldı.

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşan Kürt siyasetçi Erkan Erenci, Kürtlerin özgür bir yaşam için tarihi boyunca baskılara, saldırılara ve katliamlara uğradığını söyledi. 1978 Mereş Katliamı, F Tipi cezaevlerine karşı başlatılan direnişte devlet güçlerinin saldırılarında 30 tutuklunun yaşamını yitirdiği 19 Aralık 2000 cezaevleri katliamı ve Roboski katliamının da yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Erenci, tüm bu saldırılarla Kürtlerin imhasının amaçlandığını dile getirdi. 

İMHA VE İNKAR POLİTİKALARI SONUÇ ALMADI 

Kürtlerin bu saldırılar karşısında tarihi direniş ile büyük bedeller ödediğini ifade eden Erenci, imha ve inkar politikalarının sonuç almadığını vurguladı. Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinden 9 yıl sonra Evin Goyi, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katledildiğini belirten Erenci, “Bu katliamlarda özellikle kadınlar hedef alındı. Çünkü kadın özgürlük mücadelesine ışık tutan paradigma, dünyada büyük bir özgürlük umudu yarattı. Kapitalist güçlere karşı kadın öncülüğünde büyük bir barikat oluşturuldu. Bu nedenle katledilen arkadaşlarımız bu güçler tarafından katledildi” ifadelerini kullandı.