Paris, Marsilya, Borlange ve Viyana’da 15 Ağustos kutlandı

Fransa’nın başkenti Paris, Marsilyaş İsveç'in Borlange ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da 15 Ağustos kutlandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 15 Ağustos bir gece ile kutlandı. Marsilya’da ise gençler öncülüğünde bir kutlama düzenlenirken, Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise bir yürüyüş düzenlendi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te 15 Ağustos bir gece ile kutlandı.

Villiers-le-Bel’de bulunan Palace de Villiers’de kutlanan geceye yaklaşık bin beş yüz kişi katıldı.

Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan gecede Cihan Çelik, Jala, Maruf, Rotînda, Çetin Zilan, Deza Amed, Zarife, Ozan Cömert ve Bengi Agiri sahne aldı.

Gecede KCDK-E Divan Üyesi Vedat Bingöl, Paris CÎK Temsilcisi, FEDA Temsilcisi Şahin Polat ve Şehit Aile Kurumu adına Celil Akdoğan birer konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları ile PKK bayraklarının asılı olduğu salonda, büyük ekranlardan salona aktarılan gerilla görüntüleri ve mesajları sık sık sloganlarla alkışlandı.

Gece, coşkulu halaylarla sona erdi.

MARSİLYA

15 Ağustos Atılımı Fransa'nın Marsilya şehrinde kutlandı. Tevgera Ciwanên Şoreşger tarafından düzenlenen kutlamada Kürt gençleri Komutan Agit'in ve Komutan Çiyager'in mücadelesini yükseltmeye çağrıldı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Fransa'nın Marsilya şehrinde 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümünü kutladı. Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından Çerxa Şoreşê marşı okundu ve kutlama programı başladı.

TCŞ adına konuşmaların da yapıldığı kutlama halaylarla sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da 15 Ağustos kutlandı. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde organize edilen 15 Ağustos diriliş kutlaması bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden kutlama PYD Temsilcisi Bave Ozan’ın konuşması ile devam etti.

HDP eski milletvekili Demir Çelik de kutlamada bir konuşma yaptı. Kutlama, yerel müzik gruplarının seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

BORLANGE

İsveç'in Borlänge şehrinde, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle kutlama etkinliği düzenlendi.
NCDK öncülüğünde düzenlenen kutlamaya, yurtsever aileler katıldı ve kutlama festival havasında gerçekleşti.

NCDK Meclisi adına konuşan Şefik Agir, "Agit yoldaştan Mam Zeki Şengalî'ye, Atakan Mahir'den Diyar Xerib ve Şevin Bingöl yoldaşlara kadar, tüm şehitlerin önünde saygıyla eğiliyor ve bağlılık sözümüzü yineliyoruz" dedi.
Agir, "Binlerce şehidin emeğine sahip çıkarak, Önderliğimizi özgürleştirene kadar mücadele edeceğiz. Dünyanın neresinde olursak olalım, bu mücadeleye sahip çıkacak ve zafer kazanacağız" mesajını da verdi