Paris şehitleri Dortmund’da anıldı

Dortmund'da eyalet düzeyinde organize edilen Paris şehitlerini anma etkinliği, Duisburg ve Essen'den de katılımla gerçekleşti.

Kadın hareketi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, bir dakikalık saygı duruşu sonrasında Dildar Ana, şehitler için delil uyandırarak çıra yaktı.

KOMAW adına konuşma yapan Sebahat Ana, konuşmasında başta Paris şehitleri olmak üzere tüm Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen evlatları anarak duygularını paylaştı.

Ardından söz alan Nuda Amed, Kadın Hareketi adına Paris şehitlerinin kişiliklerini ve yarattıkları değerleri vurguladı.

Nuda Amed, özellikle Zap ve Metina'da devrimci operasyon yapan gerillaların eylemlerine vurgu yaparak, bu eylemlerin sadece birer video değil bir duruş olduğunu belirtti.

Kadın hareketinden Nuda Amed, hava koşullarına rağmen gerillaların gösterdiği kararlılığı örnek göstererek, mücadelenin sınırlarının olmaması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında 17 Şubat'ta Köln'de düzenlenecek tarihi yürüyüşün öneminin altını çizen Nuda Amed, "Önderliğe olan eksik yoldaşlığımızın cevabını Köln’de yapacağımız özgürlük yürüyüşü ile vereceğiz. Bu nedenle 7’den 70’e halkımız nerede olursa olsun meclisleri, komiteleri beklemeden kendisi bu çalışmayı yürütmeli ve öncülük yapmalı." dedi.

Etkinlikte ayrıca Şehit Armanc Kerboran'ın kaleme aldığı şiir okundu. Paris şehitlerinin yaşamlarını konu alan sinevizyon gösteriminin ardından anma, "Şehîd namirin", "Bê Serok Jiyan Nabe" ve "Jin Jiyan Azadî" sloganlarıyla sona erdi.