Paris şehitleri Stuttgart’ta anıldı: Unutmuyoruz, affetmiyoruz

9 Ocak 2013 ve 22 Aralık 2022’de Paris’te katledilen 6 devrimci ve yurtsever, Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan etkinlikle anıldı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Paris şehitleri için anma etkinliğine yaklaşık 150 kişi katıldı. Şehitleri bir dakika anma ile başlayan programda, Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) temsilcisi ve Şehit Aileleri Derneği temsilcisi birer konuşma yaptı.  

YJK-E temsilcisi, Paris katliamlarına dair değerlendirmesinde şunları belirtti: “Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl şehitlerimizi saygıyla anıyor ve katillerini tanıdığımızı söylüyoruz. Fransa devleti de bu kişileri çok iyi tanıyordu. Ellerinde hepsinin kimlik bilgileri vardı. Öncü kişiliklerin şehit edilmesi, toplumu başsız bırakıp dağıtmak hedefliydi. Halk olarak bu tür katliamların çok iyi farkındayız. Katilleri tanıyoruz. Asla affetmeyeceğiz. Şehitlerimiz, özgürlük mücadelemizin ışık ve yol gösterenlerimiz olarak hep yüreklerimizde, düşüncelerimizde olacaklar.”

Saat 16.00’da başlayan programın ilerleyen bölümünde ise, Paris şehitlerine dair sinevizyon gösterimi sunuldu.

Müzik bölümünde ise Hozan Comerd, söylediği ağıt ve devrimci eserleriyle programa hüzün, renk ve direniş kattı.

Anmada, “Şehîd namirin” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

Katılımcıların çoğunu kadın ve gençlerin oluşturduğu anma programı, saat 19.00 civarında sona erdi.