Paris’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Paris’in Corbeil Belediyesi önünde bir araya gelen çok sayıda Kurdistanlı, kördüğüm haline gelen sorunların çözümü için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te Île-de-France bölgesine bağlı Corbeil Belediysi önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, Corbeil tren istasyonuna kadar yürüdü.

Çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde yapılan eylemde tren garı önünde mitinge dönüştü. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu yapılması ardından konuşmalar yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik çözümünde önemli bir aktör olduğu, kendisiyle görüşülmeden, üzerindeki tecrit sonlandırılmadan Ortadoğu’da barış ve huzurun gelemeyeceği, Ortadoğu’da kör düğüm haline gelmiş bulunan sorunların hiçbirisinin çözülemeyeceği, Ortadoğu’daki bütün savaşların sorun ve çelişkilerin kaynağının Kürt sorununun çözümsüz bırakılması olduğu ve bunun tek çözüm perspektifinin sayın Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik düşüncelerde olduğu ifade edildi.

Konuşma sık sık sloganlarla kesilirken, direnişin yükseltileceği vurgulandı.