Paris’te, France Télévision binasında sivil itaatsizlik eylemi

Paris’te, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) üyeleri,  açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla akşam saatlerinde Fransa TV kanalı olan France Télévisions’un binasında sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişçilerinin sesini duyurmak için kanal önünde toplanan 15 kişilik TCŞ ve AvEG-Kon üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin sonlandırılması amacı ile kanal yöneticilerinin harekete geçmesi için taleplerini dile getirdi. Eyleme açlık grevcilerinin pankartları ve Abdullah Öcalan posterleri ile açarak başlayan grup, kanal binasının içine girip, sloganlar eşliğinde oturma eylemi yaparak devam etti. Taleplerinin karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini dile getiren grup, kanal yetkililerinden görüşme isteğinde bulundu.

Polisin kanala gelmesine rağmen taleplerinde ısrarcı olan eylemcilerle, France Télévisions editörü Christophe Tortora, TGŞ ve AVeg-Kon’dan birer temsilciyle görüşme gerçekleştirmeyi kabul etti. Yapılan görüşmede temsilciler, tecrite karşı açlık grevcilerinin taleplerinin yasal ve meşru olduğunu, Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı tecritle insanlık suçu işlediğini dile getirildi.

Hazırlanan dosya, Tortora’ya teslim edildi. Christophe Tortora; dosyayı kanal sorumlularına sunacağını söyledi.

Eylem, sloganlar eşliğinde bitirildi.