Paris’te gençlerden sivil itaatsizlik eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla gençler sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı gençlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride tepkileri sürüyor. Gençler düzenledikleri eylem ile Öcalan’ın özgürlük, sağlık ve güvenliği için yapılan eylemlere de dikkat çekiyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te Gare de l’Est’te gençler bir sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının açıldığı eylemde sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Gençler daha sonra ise bir yürüyüş düzenledi. Strasbourg-Saint-Denis Bulvarı’nda son bulan yürüyüş ardından gençler “Çerxa şoreşe” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

Eylemde yapılan konuşmada DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevinin yayıldığı belirtildi. Tecrit işkencesinin artık son bulması gerektiği de dile gelen konuşmalarda, “Önder Apo’nun esareti bizim esaretimiz, özgürlüğü de bizim özgürlüğümüzdür. Faşizmi yıkana ve Önderliğimizi özgürleştirene kadar süresiz açlık grevi eylemcilerinin mücadele kararlılığıyla eylemsellik içerisinde olacağız. Tüm yurtsever gençlerimizi ve tüm dünya gençliğini bu temelde acil eyleme geçmeye çağırıyoruz” denildi.