Paris’te iki şehit anıldı: Şehitlerimize layık yaşamalıyız

Şehit Rênas Raperîn ile Amara Ekin Ceren için Villiers-le-Bel banliyösünde yapılan anmada, “Rêber Apo’ya özgürlük hamlesinin öncüleri şehitlerimizdir. Şehitlerimizi ölümsüzleştirmek ancak onlara layık yaşamakla mümkündür” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde 2023 yılı içerisinde şehit düşen Rênas Raperîn ile Amara Ekin Ceren için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Kurdistan Özgürlük Gerillalarından Rênas Raperîn (Faik Aydın) 10 Mart 2023’te, Amara Ekin Ceren (Ajda Çetin) ise 26 Ekim 2023’te Medya Savunma Alanları’nda şehit düştü.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen anmada, şehitlerin aileleri ve arkadaşları hazır bulundu.

Şehitlerle ilgili konuşmalarda, “Bize bıraktıkları mirası korumamız ve amaçları uğruna yaşamayı esas almamız gerekiyor ki şehitlerimizi yaşatabilelim. Rêber Apo’nun özgürlük hamlesinin öncüleri ve gerçek yürütücüleri şehitlerimizdir. Şehitlerimizi ölümsüzleştirmek ancak onlara layık yaşamakla mümkündür” denildi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesine katılım çağrısının da yapıldığı anma “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ile sonlandırıldı.