Paris’te katledilen üç kadın devrimci Sydney’de anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te dokuz yıl önce katledilen üç Kürt kadın devrimci Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen bir eylemle anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 yılında katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) anısında Sydney’de bir eylem yapıldı.

Demokratik Kürt Toplu Merkezi (DKTM) Kadın Komünü öncülüğünde cumartesi akşamı, Town Hall meydanında bir eylem yapıldı.

Eyleme Kürtler ve dostları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde tertip komitesi adına yapılan açıklamada Fransa devletine katilleri yargılaması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Başkentinizde yaşanan bu katliama göz yummak katilleri savunmak anlamına gelir. Bu katliamın parçası olmak istemiyorsanız adaleti yerine getirin. Sara, Rojbîn ve Ronahî'ye yönelik katliam, tüm Kürt halkına yapılmıştır” denildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına yapılan açıklamada Paris katliamının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun devamı olduğu belirtildi.

DKTM adına yapılan açıklamada ise Fransa başta olmak üzere Avrupa hükümetlerinin sessizliğine tepki gösterilerek, “Bu alçakça katliam Sakine Cansız şahsında Kürt halkına yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Kürt halkına yönelik tüm katliamların hesabının sorulacağı vurgusu yapıldı.

Eylem, "Jin jiyan Azadî”, “Sara, Rojbîn, Ronahî”, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” ve "Katil Erdoğan" sloganları ile sona erdi.