Paris'te Kürt gençler, işgali protesto etti

Kürt gençler, Paris'te Türk ordusunun Güney Kürdistan'daki işgalci saldırılarını protesto etti.

Paris’te Kürt gençleri, Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarını ünlü Trocadero Meydanı’nda bulunan Eyfel Kulesi’nde protesto etti.

'KÜRDİSTAN'DAN DEFOL!'

Dünyanın en çok ziyaret edilen harikası olan Eyfel Kulesi’nde, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği akşam saatlerinde gerçekleşen eylemde, "Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol" pankartı açıldı. Gençler, giydikleri kanlı kıyafetlerle de mizansen sergiledi. Savaş uçaklarının bombardıman sesleriyle gerçekleşen gösteride, savaş politikaları karşıtı mesajlar veren gençler, Türk devletinin Kürdistan’daki işgalci saldırılarını protesto etti.

'TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ DE KATLEDİYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de taşındığı gösteride yapılan konuşmalarla, Haziran ayından bu yana saldırılarını sürdüren Türk devletinin, Maxmûr Kampı’nı bombaladığı ve sivilleri katlettiği ifade edildi.

Konuşmalarda, faşist MHP-AKP blokunun Güney Kürdistan ve Xaxurkê’de hava saldırıları ve kirli savaş politikalarıyla işgal girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Eylem, "Bijî Serok Apo", "DAİŞ Erdoğan, Erdoğan DAİŞ" sloganları eşliğinde sonlandırıldı.