Paris’te onlarca halktan binlerce kişi eylemdeydi

Fransa'nın başkenti Paris'te onlarca halktan binlerce kişi, Dünya Rojava gününde, işgalci Türk Devletini protesto ederek "Yaşasın Rojava direnişi" sloganları attı.

Fransa Defend Rojava platformu çağrısı ile yapılan eylem saat 15.00'de Repubique Meydanında başladı.

Alanı dolduran binler, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarılarını protesto için hep bir ağızdan "Terörist Erdoğan" sloganları attı.

Miting alanında telefon aracılığıyla kitleye seslenen TEV-DEM Dışilişkiler temsilcisi Alder Xelil, Türk devletinin ateşkese uymayarak, saldırılarına devam ettiğini belirtti.

Xelil, "Türk devleti Rojava'ya yönelik işgal ve soykırım saldırılarıları ile burada demografiyi değiştirme amacında. Sizler Avrupa'daki halkımız ve dostlarımız Rojava'yı daha güçlü sahiplenerek işgal saldırılarının önüne geçebiliriz. Yaşasın halkların direnişi, direnişimiz kazanacak” diye konuştu.

TEV-ÇAND sanatçılarının direniş marşlarını söylediği eyleme, Sarı Yelekliler de alana gelerek alkışlarla destek verdi.

Eylemde Danielle Mitterrand Vakfı Temsilcisi Jeremie Chomotte, Fransa Komünist Parti temsilcisi Pascal Torre, Fransa PYD temsilcisi Xalit Îsa da birer konuşma yaptı.

Türk devletinin savaş ekonomisine katkıda bulunmamak için Türk mallarını ve turizmini boykot çağrılarının yapıldığı konuşmalarda "Kobanê direnişi ile insanlık düşmanı çeteleri yenen Kürt halkını yalnız bırakmamalıyız. Avrupa Birliği ülkelerinin Türk işgaline karşı somut adımlar ataması gerekiyor. Bizler herzaman Kürt halkının yanında olacağız, Erdoğan faşizmine geçit vermeyeceğiz” denildi.

"Türk işgalini durdurun", "Rojava'ya internasyonal statü" pankart ve dövizler taşıyan kitle Chatelet Meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarılarını anlatan bildirilerin dağıtıldığı, eylemde Rojava direnişini daha güçlü sahiplenme çağrısında bulunuldu.