Paris’te protesto: Deprem sarstı, Türk devleti öldürdü!

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) ve CDK-F öncülüğünce Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir mitingle Türk devletini protesto edildi.

Stalingrad meydanında bir araya gelen eylemciler, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“Deprem değil, kapitalizm öldürür” ve “Deprem sarstı, Türk devleti öldürdü!” pankartları taşıyan kitle, ellerinde deprem ardından yaşanan felaketi gösteren dövizlerle Türk devletini protesto etti.

Eylemde ADGB ve Kurdistani siyasi partilerin ortaklaşa hazırladığı bildiri okundu.

Depremzedelerle dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde, Fransa’da yaşayan halkların tüm yardımların Roja Sor üzeri yapılması istendi.

ADGB ve CDK-F adına Necmettin Demiralp bir açıklama yaptı. Demiralp, “Türk devleti ve onun faşist iktidarı AKP-MHP hükümeti doğal bir afeti bile ırkçılık ve soykırım aracı olarak kullanacak kadar gözü dönmüş düşmanca bir barbarlık politikasıyla, halkları ölümle karşı karşıya bırakarak terbiye etmeye çalışmaktadır. Tarihten günümüze kadar hiçbir diktatörün, hiçbir faşistin aklına gelmeyen yöntemlerle Kürt Alevi ve ezilen halkları, ölümle, sürgünle Kürdistan topraklarını boşaltmaya çalışmaktadır. Depremin başından beri halkımızın yanında olduk ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Eylem, “Katil Türk devleti”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldıktan sonra sona erdi.