Fransa'da ‘Terörist Erdoğan’ sloganı her yeri doldurdu-YENİLENDİ-I-

Fransa'da başkent Paris'in Villiers Le Bel, Evry ile Drancy banliyöleri ile Marignane'de Türk devleti protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers Le Bel ile Evry banliyölerinde Türk devletinin kimyasal silah kullanması ve buna karşı sessiz kalan devletler protesto edildi, TCŞ aktivistleri de Paris'in Drancy banliyösü ile Marignane'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış ve sistematik tecride karşı bir miting yaptı.

VILLIERS LE BEL

Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers Le Bel banliyösünde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler öncülüğünde Kürdistan özgürlük savaşçılarına yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Saat 19.00’da Villiers Le Bel tren istasyonu önünden yürüyüşe geçen kitle, sık sık “Terörist Erdoğan”, “Terörist Turquie”, “a bas le régime fachiste a Turquie” , “Liberté Pour Öcalan” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarını attı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla sona erdi.

Eylemde 9 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te Paris'in République meydanında yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

EVRY

Paris'in Evry banliyösünde Çiçek Botan Kadın Meclisi öncülüğünde saat 19.00’da bir araya gelen onlarca Kürdistanlı, Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde yürüyüşe başladı.

"Bijî berxwedana gerîla”, “Biz Apo'nun fedaisiyiz”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok” sloganlarıyla Grigny Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Burada yapılan açıklamalarla Türk devletinin gerilla alanlarına kimyasal silah saldırılarına tepki gösterildi, Avrupa Birliği’nin sessiz kalması da faşist devlete destek olarak değerlendirildi.

DRANCY

Paris’in Drancy banliyösünde bir araya gelen TCŞ aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yurtsever halkın katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Montreuil meydanında yürüyüşe başladı.

Gençler “La Turquie massacre les Kurdes avec des armes chimiques (Türkiye Kürtleri kimyasal silahlarla katlediyor)” yazan pankart açtı.

Çevreden ilgi gören eylemciler, halkın bilgilendirme amaçlı bildiri dağıttı, yürüyüş boyunca “Bijî Serok APO”, “Liberte pour Öcalan” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganları attılar .

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, Drancy belediye binası önüne kadar devam etti.

Burada TCŞ adına açıklama yapan gençler, “Önder APO’ nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olacağımızı ve faşist zihniyetlerin artık Kürdistan’daki bölücü ve kirli politiklarına son vermelerini, bu politikalara destek çıkan NATO ülkelerinin ise artık bunları göz önünde bulundurması gerektiğini belirtiyoruz. Bu süreçte tüm halkımızı ve dostlarımızı alanlara akın etmeye çağırıyoruz” dedi.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış ve sistematik tecride karşı bir miting yaptı.

Miting Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Akşam saatlerinde birçok gencin katılımı ile gerçekleştirilen mitingde TCŞ adına açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için Avrupa sahasında bulunan tüm Kürdistan gençliğini ve yurtsever halkımızı her gün alanlara akmaya ve sonuna kadar savaşmaya çağırıyoruz” denildi.

Gençler, 9 Ekim komplosuna karşı da Cumartesi günü saat 14.00’da Paris’in République meydanında yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Gerçekleştirilen mitingde Abdullah Öcalan resimleri ve PKK bayrakları taşındı.

Yaklaşık bir saat süren miting sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî berxwedana PKK” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. Eylem sloganların ardından sona erdi.