Paris’te Uzun Yürüyüş devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te başlatılan Uzun Yürüyüş çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Strasbourg’a doğru 25 gün sürecek uzun yürüyüş startı 22 Ocak Pazartesi günü verildi.

İkinci gün Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde yeniden bir araya gelen eylemciler, İmralı’ya kart gönderdi. Kartpostal gönderme kampanyası da Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa demokratik çözüm hamlesinin bir parçası olarak yürütülüyor. Avrupa genelinde 100 bin kart gönderilmesi hedefleniyor.

Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Ortadoğu halklarına dayatılan tecridi kırma amacıyla kartpostal eylemini hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 

Eylemciler postaneye kadar sloganlar ve ellerindeki pankartlar eşliğinde yürüdü. Sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Eylemciler daha sonra Invalide meydanındaki yürüyüş noktasına gitmek için metroya binerken, burada da yolculara eylemin amacına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Kürtlerin dört ülkenin işgali altında olduğuna dikkat çeken Şahin Polat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümünün yaklaştığı ve yıllardır kendisinden hiçbir haber alınamadığını belirtti.

Kürtlerin başta kadınlar olmak üzere DAİŞ’e karşı mücadelesini de anlatan Polat, “Ve bu Abdullah Öcalan’ın ideolojisi sayesinde oldu” dedi.

Yıllardır tecride karşı mücadele ettiklerinin altını çizen eylemciler “Bu yıl kesinlikle Önder APO'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve Kürtlerin bir statüye kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi’ne özgürlük talep eden kırmızı üniformalar giyen eylemciler, Invalide meydanında yapılacak yürüyüşün ardından 24 Ocak Çarşamba günü Laurient kentine geçecekler. Strasbourg’a kadar çok sayıda kentte yürüyüşler, toplantılar, görüşmeler ve kartpostal gönderme gibi farklı etkinlikler yapılacak.