Paris, Toulouse, Rennes, Winser ve Västerås’da işgal saldırıları protestoları

Türk devletine bağlı çetelerin işgal ettiği Efrîn’de işlediği suçlar ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları Fransa'nın başkenti Paris, Toulouse, Rennes kentlerinde ve Almanya’nın Winsen-Luhe ile İsveç'in Västerås şehrinde protesto edildi.

Türk devletinin ve çetelerinin Efrîn’de işlediği kadın kırımı ve insanlık dışı saldırıları ile doğa katliamı Paris’te düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

TJK-F ve CDK-F’nin organize ettiği eylem République Meydanı’nda başladı. Eyleme yüzlerce Kürdistanlı katılırken dost kurumlar da destek verdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, YPG/YPJ bayrakları ile birlikte, ressam Zehra Doğan’ın çizdiği üç Kürt kadın devrimcisine ait pankart ve üzerinde “Efrîn’i Savunmak = Kadın Devrimini Savunmaktır” pankartı da taşındı. 

Yürüyüş boyunca Fransızca yazılı bildiri okunurken, Efrîn işgali ile ilgili Fransızca yazılı bildiriler de dağıtıldı. Paris sokaklarında yükselen “Bijî berxwadana Rojava” ve “Bijî berxwadana gerila” sloganları hiç susmadı. 

Châtelet meydanına gelen kitle, burada Efrîn direniş şehitleri başta olmak üzere devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra TJK-F adına Bêrîvan Fırat ve CDK-F adına Veysel Keser birer konuşma yaparak Efrîn ile dayanışmanın büyütülmesi ve sahiplenmesi çağrısında bulundu. Yanı sıra BİR-KAR ve ACTİT temsilcileri de birer konuşma yaparak Efrîn için destek mesajları verdi. 

Eylem sloganlarla sona erdi. 

TOULOUSE

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde de Efrîn eylemi düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan eyleme Fransızlar da destek verdi. Eylemde yapılan açıklamada “Faşist TC devletinin barbarlığı sömürgeci faşist Türk devletinin Kürt halkını soykırımdan geçirme saldırılarına karşı, gerillamızın kahramanlıkları ve özgürlük savaşı devam ediyor. Katliamcı TC ordusunun Kürdistan’ın kutsal topraklarından kovmak için halkın da bu savaşta yer alması bir yurtseverlik görevidir” denildi.

RENNES 

Fransa'nın Rennes kentinde, Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de işlediği insanlık dışı uygulamalar protesto edildi. Place du Colombier’de toplanan çok sayıda kişi, “Rojava’da Türk işgaline hayır”, “Kürdistan için çözüm” sloganlarını ile yürüdü. Yürüyüşte, uluslararası kurumlara, demokratlara ve insan hakları savunucularına Efrîn’de yaşananlara sessiz kalmamaları için çağrı yapıldı. Republique Meydanı’na kadar süren yürüyüş, yapılan açıklamanın ardından son buldu.

WINSEN - LUHE

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlatmış olduğu işgal saldırıları ve ABD’nin PKK’nin 3 yöneticine yönelik yaptığı açıklama Almanya’nın Winsen- Luhe şehrinde protesto edildi. 

Protesto yürüyüşüne Hamburg ve Stade kentlerinden gelen çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Winsen-Luhe Garı’ndaki eylem saygı duruşuyla başladı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylemde, Almanca ve Kürtçe açıklama yapıldı. 

Türk devletinin işgal girişimlerinin kınadığı eylemde, ABD’nin almış olduğu karar da kınadı. Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biiji berxwedana PKK”, “Terörist Türkiye" sloganlarının atıldığı eylem, kent merkezine düzenlenen yürüyüşle son buldu.

VÄSTERÅS

İsveç’in Västerås kentinde, faşist Türk devletinin Kürdistan ve Medya Savunma Alanları’na dönük yürüttüğü işgal ve soykırım saldırılarını kınandı. Eylemde yapılan konuşmalarda, Kürdistan gerillasına yapılan saldırıların Kürt halkı dönük yapıldığına dikkat çekildi. Eylem, “Biji berxwedana Zağros, Zap, Metina” ve “Biji serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.