Paris'te gençlerin Önder Apo'ya özgürlük yürüyüşü başladı

Avrupa'daki gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için organize ettiği Paris Uzun Yürüyüşü başladı.

Avrupa’da yaşayan Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için organize ettiği iki günlük Paris Uzun Yürüyüşü geniş katılım ve büyük coşku ile başladı.

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar (Jinên Ciwan ên Tekoşer-TekoJIN) tarafından “İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla 30-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan yürüyüş yüzlerce gencin katılımı ile başladı. Sabahın erken saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris banliyösü olan Drancy’de bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, saygı duruşu ve yürüyüşün amacını anlatan bir basın açıklaması okuyarak yürüyüşlerine başladı.

'GENÇLİK CEVAP VERMELİ'

TCŞ adına basın açıklamasını okuyan Serhad Roni, İmralı İşkence Sisteminde ağır tecrit altında olan Abdullah Öcalan'ın durumuna değinerek, “Halklar Önderi Önder APO şahsında Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı üzerindeki tecrit politikaları saldırılarla eşdeğer bir biçimde ağırlaştırılmıştır” dedi.

Roni devamında ise şunları söyledi:

“Dört parça Kürdistan’da bu gerçeklikler yakıcı bir şekilde gün yüzüne çıkmışken hegemonik, kapitalist ve ulus-devlet sisteminin merkezi Avrupa’da yaşayan Kürt halkına da bir asimilasyon, entegrasyon ve onursuzluk dayatmaktadır. Yıllardır bütün bu politikalara karşı mücadele eden halkımız, gençlik hareketimizin öncülüğünde bu savaşı kazanmayı başarmış ve her yerde mücadelesini büyük bir onur ile sürdürmüştür. Bütün bu saldırılar ve işgal girişimleri göz önüne alındığında gençliğin ve halkımızın yapması gereken, takınması gereken tutum bellidir. Halkımız, büyük bir fedakârlık ve Apocu ruhla her zaman en ön saflarda yer alan gençliğin öncülüğünde gerçekleşecek her eylem ve etkinliğe en ön saflarda katılmalı, bu sürece cevap olacak bir gençlik öncülüğünü geliştirmek için vazgeçilmez bir görevi üstlenmelidir. Halkımız için amansız bir savaş yürüten gerilla, gücünü ve moralini yine halkımızın birlikteliğinden almaktadır. Bu gerçekten yola çıkarak; Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan kitlesel uzun yürüyüşe katılması, bu süreçte artan saldırılara karşı birlikte verilecek en güzel cevaptır. Farklı tarihlerde 'İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê' şiarıyla gençlik hareketlerinin işgale, ihanete, sömürüye ve kapitalizme karşı ortak bir mücadeleyi geliştirmesi, bu mücadeleyi yükseltmesi, bu amaçla bir araya gelmesi, halkımızı soykırıma sürüklemek isteyen güçlere karşı verilecek en doğru cevap olacaktır.

 'HAMLEYE AKTİF KATILIM SAĞLANMALI'

Bu temelde TCŞ ve TekoJIN olarak Avrupa’da, özellikle Fransa’da yaşayan tüm Kürt gençlerini, halkımızı ve enternasyonalistleri seferberlik ruhuyla 'İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê' şiarıyla sürece aktif katılmaya çağırıyoruz. Halkımız unutmasın ki; savaşın tekrarı ve affı yoktur. Savaşta kaybedilen, bir daha telafisi olmayan kayıplardır. Bu savaşı zafere taşımak, güçlü destek ve birlikten geçer. Halkımızı bu gerçeklik etrafında kenetlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz."

Drancy-Stalingrad etabı bugün yürünecek ve yürüyüşün yarınki etabı ise Paris merkezinde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve National arasında gerçekleşecek.